Sűrű, darabos szilvalekvár, ami sütőben készül - Nem sok munkát igényel
A sütőben sült, darabos szilvalekvárt még kevergetni sem kell.

Sűrű, darabos szilvalekvár, ami sütőben készül - Nem sok munkát igényel
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nagyi szerint a tökéletes darabos szilvalekvár titka, hogy minél lassabban kell sütni. Ha így teszel, sűrű, sötét, darabos és nagyon zamatos lesz. Cukor nem kell hozzá, ha akarod, ízesítsd fahéjjal, szegfűszeggel, vaníliával. A lekvárba lehetőleg érett szilvákat válogass. A sütés idő a gyümölcs fajtájától, nagyságától és nedvességtartalmától is függ.

Darabos szilvalekvár sütőben

Hozzávalók 20 decihez:

  • 6 kg szilva
Recept idők

Elkészítés:

A szilvát alaposan mosd meg, a szárát szedd le, felezd el, magozd ki. Ha vannak benne hibás részek, azokat feltétlenül vágd ki. Tedd egy tiszta, magasabb peremű tepsibe. Arra ügyelj, hogy ne legyen túlságosan tele. A tepsit fedd le, és rakd 150 fokra előmelegített sütőbe. Amikor felforr, mérsékeld 100-ra a hőfokot, és vedd le a fóliát.

 

Süsd legalább hat-nyolc órán át. Ha tapasztalt és bátor vagy, tedd egy éjszakára a sütőbe. Ha este kilenc körül elkezded sütni, reggel hat órára el is készül a lekvár. Ha jól összesül, kanalazd előzőleg elmosott, kifertőtlenített és felmelegített üvegekbe. Alaposan zárd le, állítsd fejre öt percre, majd rakd dunsztba, azaz plédek közé. Ha két-három nap múlva kihűl a szilvalekvár, pakold az üvegeket száraz, hűvös helyre.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük