Omlós dán vajaskeksz eredeti recept szerint: sokkal olcsóbb, mint a bolti
A dánok híres vajaskeksze otthon gyorsan elkészíthető, és másnapra lesz igazán puha.

Omlós dán vajaskeksz eredeti recept szerint: sokkal olcsóbb, mint a bolti
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A dán vajaskeksz finom omlós és kellemesen édes. Nem kell bele semmi különös, mégis abbahagyhatatlan. Nagy előnye még, hogy bő fél óra alatt elkészül. Ha nincs kedved a habzsákkal bajlódni, nyugudtan nyújtsd ki a tésztát, és különböző kekszformákkal, mintákkal szaggasd ki. Arra ügyelj, hogy ne süsd túl, mert akkor nem lesz olyan puha.

Dán vajaskeksz

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 0.5 db vaníliarúd
  • 1 késhegynyi
Recept idők

Elkészítés:

A vajat vedd ki egy-két órával előre a hűtőből, hogy jó puha legyen, amikor elkezdesz vele dolgozni. Ne tedd semmiképp a mikróba, mert akkor nem lesz majd olyan jó a süti állaga. Keverd ki jól a porcukorral, majd rakd hozzá a sót, a vanília kikapart belsejét, a felvert tojást, végül pedig az átszitált lisztet. Fakanállal jól dolgozd össze a tésztát. 
 

A lágy masszát töltsd habzsákba, és formázz belőle köröket vagy bármilyen más formát egy sütőpapírral bélelt tepsire. Szórd meg kristálycukorral, majd tedd előmelegített sütőbe, és süsd meg nyolc-tíz perc alatt. Ha színesedni kezd, vedd ki a sütőből. Pihentesd még tíz percig, mielőtt kiszeded a tepsiből. Ha kihűl, rögtön eheted, de másnapra lesz az igazi.

Ezt is szeretjük