Dán palacsintagolyók régi, eredeti recept szerint: akár meg is töltheted
Bár az íze hasonlít a megszokott palacsintáéra, a formája nagyon más. A dán palacsintagolyó igazi különlegesség, amit akár muffinsütőben is elkészíthetsz.

palacsintagolyo
Ez is érdekelhet

Fürdőzés még nem volt ilyen izgalmas: Élvezd a nyarat Bükfürdőn! (x)

Operagála - egy romantikus este Vittorio Grigolo sztártenorral (x)

Az új kedvenc teraszunk a 7. kerületben: megnyílik a belvárosi dzsungel! (x)

beauty and style

Összeér a combja, de így tökéletes a teltkarcsú modell: nem engedi, hogy retusálják az idomait »

Brazil fenéklifting műtét nélkül: 20 perc a kerek és feszes hátsóért »

Nem vicc, a Crocs esküvői papucsot dobott piacra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az aebleskiver klasszikus dán desszert, amit a legenda szerint a fáradt vikingek készítettek, hogy visszanyerjék az energiájukat. Palacsintasütő híján sisakjukban sütötték meg a tésztát. Erre a célra ma már vannak speciális szerkezetek, sőt bevetheted a tarkedli-, a sütinyalóka- vagy a muffinsütőt is. A palacsintatésztát szívesen megtöltik, vagy lekvárral és porcukorral kínálják.

Dán palacsintagolyók

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 4 dl tej
  • 2 db tojás
  • 2 teáskanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 csipet só
  • 0.5 teáskanál szódabikarbóna
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá, közben add hozzá a cukrot. Egy másik edényben a tojássárgáját keverd ki jól a liszttel, a szódabikarbónával, a sóval és a vaníliás cukorral. Közben részletekben öntsd hozzá a tejet, és dolgozd simára a tésztát.
 

Olvaszd fel a vajat, hagyd kicsit hűlni, majd rakd a tojássárgás masszába. Végül forgasd hozzá a tojáshabot. A hagyományos tésztánál sűrűbb masszát kell kapnod, majd adagold vajjal kikent formába. A palacsinták belsejébe kanállal rakhatsz lekvárt, csokit vagy Nutellát, de almaszeletekkel is felturbózhatod. Süsd aranybarnára a tésztát.

Ahány ország, szinte annyiféle palacsinta. A bögrés amerikai is pufók, mégis puha a tésztája. Ezt az alapreceptet kedvedre variálhatod.

Ezt is szeretjük