A legendás currywurst: a berliniek streetfoodját otthon is elkészítheted
Ha kóstoltad, azért, ha még nem, azért készítsd el otthon a híres currywurstot! Az egyszerű kolbászt az ízes paradicsomszósz teszi fenségessé.

currywurst-recept
Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

7 trükk, ami megkönnyíti a magassarkú viselését: így nem fájnak majd a lábak »

A 45 éves Charlize Theron gyönyörű a Dior új kampányában: meseszép képek készültek a színésznőről »

Ultranőies, könnyen kezelhető frizurák félhosszú hajból: 7 fazon, aminél nem lesz divatosabb ősszel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Berlin ikonikus gyorskajája a szószos, fűszeres currywurst már több mint hetvenéves. A német fővárosban szinte minden büfében, sarki bódéban árulják, sőt saját múzeuma is van. Annak idején Herta Heuwer bolondította meg az egyszerű paradicsomszószt egzotikus fűszerekkel, a berliniek pedig szinte megőrültek érte. Az eredeti szósz receptjét féltve őrzik, viszont otthon is könnyű kikísérletezni. A kolbász még ízesebb lesz, ha grillen sütöd meg. Amennyiben teheted, a szószt készítsd el egy nappal a felhasználás előtt, hogy az ízek jobban összeérjenek. 

Currywurst receptje

Hozzávalók:

  • 4 db sütnivaló kolbász
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl ketchup
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 teáskanál méz
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 evőkanál currypor
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 evőkanál Worcestershire szósz
  • 1 késhegynyi bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Forrósítsd fel az olajat egy kis lábosban, és rakd rá az apróra vágott vöröshagymát. Dinszteld addig, amíg üveges nem lesz, majd add hozzá a fokhagymát, és azzal is süsd egy percig. Tedd hozzá a curryport, majd mehet hozzá a ketchup, a sűrített paradicsom, a Worcestershire szósz, a szójaszósz, a balzsamecet, a méz, a cukor, a só és a bors. Forrald fel, majd kis lángon rotyogtasd 10 percig, alkalmanként keverd meg. Ha szükséges, hígítsd kevés vízzel. A végén még botmixerrel is összedolgozhatod. 
 

A kolbászokat kevés zsiradékon, grillen vagy serpenyőben süsd meg. Amikor elkezd színesedni, rakd tányérra, vágd karikákra, és szósszal, curryporral kínáld. Sült krumplival még tartalmasabbá teheted. 
Sokszor az egyszerű az igazán finom! A kolbász vele sült zöldségekkel is tartalmas, ízletes fogás. 

Ezt is szeretjük