Currys-majonézes csirkesaláta jól behűtve: előételnek, vacsorára is nagyon finom
A currys-majonézes csirkesaláta, vagyis a koronázási csirke az egyik legfinomabb hidegkonyhai fogás.

currys majonezes csirkesalata
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ezt az izgalmas, fűszeres csirkesalátát, amely arról kapta a nevét, hogy II. Erzsébet királynő koronázási ünnepségén szolgálták fel először, maradék csirkéből vagy visszamaradt leveshúsból is elkészítheted. Különleges ízvilágát a sok zöldfűszer mellett egy kanál lekvár biztosítja. Jól behűtve tálald, hogy az ízeknek legyen lehetőségük összeérni.

Currys-majonézes koronázási csirke

Hozzávalók:

  • 30 dkg főtt vagy sült csirke
  • 12 dkg majonéz
  • 12 dkg görög joghurt
  • 2 szál újhagyma
  • 1.5 evőkanál currypor
  • 1 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 1 evőkanál aprított friss koriander
  • 1 zellerszár
  • 0.5 citrom leve
  • bors
  • olívaolaj (szükség szerint)
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét, ha szükséges, vágd kisebb darabokra. Ha friss húst használsz, kockázd fel, sózd, borsozd, és kevés olívaolajon süsd fehéredésig. Ha kész, állítsd össze a mártást. Egy nagyobb tálban keverd össze a majonézt és a joghurtot, fűszerezd curryporral, sóval, borssal, add hozzá a citromlevet és a lekvárt, és alaposan keverd össze. A koriandert, a zellerszárat és az újhagymát aprítsd fel. A hagyma zöld szárát is használd fel. Tedd a csirkét egy másik tálba, keverd hozzá a zöldfűszereket, öntsd nyakon a joghurtos, majonézes szósszal, és tedd a hűtőbe néhány órára, amíg az ízek teljesen összeérnek. Előételnek, vacsorára, de akár szendvics töltelékeként is nagyon finom.
 

A majonézes saláták szerelmeseinek a mézes-mustáros káposztasalátát is kötelező kipróbálni.

Ezt is szeretjük