Currys szószban sült csirkecombok: isteni fogás a sütőből
A csirkecomb egyik legnagyszerűbb felhasználási módja, ha currys szószban sütöd puhára.

- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Mikor van az aranylakodalom, és mi van előtte, utána? – A legfontosabb évfordulók nevei, amik már feledésbe merültek »
- Könnyű hidratáló arckrémek szomjas, vízhiányos bőrre: árakkal és lelőhelyekkel »
- Eva Longoria csodás narancssárga szettjein ámulunk: megjelenésével vidám színfoltja a cannes-i forgatagnak »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
A curry egy indiai eredetű fűszerkeverék, illetve így hívják az ebből készült, számtalan módon elkészíthető egytálételt is, amely brit közvetítéssel érkezett Európába, és formálódott az itteni ízléshez. Amellett, hogy rendkívül finom, azok is bátran ehetnek belőle, akiknek kerülniük kell a tejtermékeket, a curry alapját ugyanis a kókusztej adja.
Currys csirkecomb
Hozzávalók
- 4 csirke alsócomb
- 4 dl kókusztej
- 2 evőkanál currypor
- 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
- 1 teáskanál őrölt chili
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál kurkuma
- 1 teáskanál citromlé
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombokat sózd, borsozd, szórd meg kevés pirospaprikával, és fektesd egymás mellé egy tepsibe. A kókusztejet keverd össze a citromlével, a curryporral, a gyömbérrel, a chilivel, az őrölt köménnyel és a kurkumával, majd öntsd a csirkére. Alufóliával lefedve pihentesd a hűtőben legalább egy órát, hogy az ízek átjárják a húst.
A sütőt közben kapcsold be 180 fokra. A combokat a pácolás után vedd ki a hűtőből, és alufóliával letakarva süsd egy órát, majd vedd le a tetejéről a fóliát, és negyedóra alatt pirítsd meg őket.
Ehhez a szaftos fogáshoz a főtt rizs megy a legjobban, a tökéletes végeredményhez a víz és a rizs aránya, valamint a főzés ideje is fontos.
Még több recept