Currys szószban sült csirkecombok: isteni fogás a sütőből
A csirkecomb egyik legnagyszerűbb felhasználási módja, ha currys szószban sütöd puhára.

- Minden eddiginél fontosabb most a vérplazmaadók szerepe - csatlakozz! (x)
- Túl a virágon: 5 egyedi ajándékötlet anyák napjára! (x)
- Hatékony ápolás a természettel összhangban (x)
- Tudod, hol vásárol Lékai-Kiss Ramóna? (x)
- Védjük meg kedvenceinket! (x)
- Eljött a kert- és teraszszépítés ideje! (x)
- Szédülés idős korban: ártalmatlannak tűnik, de komoly következménye lehet! (x)

- Újra divatos a vastag nyaklánc: nem lesz giccses a feltűnő fuksz, ha így viseled »
- Kipróbáltuk a legegyszerűbb bőrszépítő kombót: így a leghatásosabb a hialuronsavas hidratálás »
- Sosem mondanád meg, miből készültek ezek a menő táskák: Karl Lagerfeld kedvenc darabját gondolta újra a csodaszép modell »
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- Emilio felesége bombázó modellé fogyott: Tináról dögös fotók készültek
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- Valódi női testek este, vetkőzés után
- Heti horoszkóp április 19-től 25-ig: a Halak örömhírt, a Kos ezernyi bókot kap
A curry egy indiai eredetű fűszerkeverék, illetve így hívják az ebből készült, számtalan módon elkészíthető egytálételt is, amely brit közvetítéssel érkezett Európába, és formálódott az itteni ízléshez. Amellett, hogy rendkívül finom, azok is bátran ehetnek belőle, akiknek kerülniük kell a tejtermékeket, a curry alapját ugyanis a kókusztej adja.
Currys csirkecomb
Hozzávalók:
- 4 csirke alsócomb
- 4 dl kókusztej
- 2 evőkanál currypor
- 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
- 1 teáskanál őrölt chili
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál kurkuma
- 1 teáskanál citromlé
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombokat sózd, borsozd, szórd meg kevés pirospaprikával, és fektesd egymás mellé egy tepsibe. A kókusztejet keverd össze a citromlével, a curryporral, a gyömbérrel, a chilivel, az őrölt köménnyel és a kurkumával, majd öntsd a csirkére. Alufóliával lefedve pihentesd a hűtőben legalább egy órát, hogy az ízek átjárják a húst.
A sütőt közben kapcsold be 180 fokra. A combokat a pácolás után vedd ki a hűtőből, és alufóliával letakarva süsd egy órát, majd vedd le a tetejéről a fóliát, és negyedóra alatt pirítsd meg őket.
Ehhez a szaftos fogáshoz a főtt rizs megy a legjobban, a tökéletes végeredményhez a víz és a rizs aránya, valamint a főzés ideje is fontos.
Még több recept