Hamis tiramisu cukor nélkül: zabpelyhes banán az alapja
A tiramisu is lehet egészséges: ez a változat cukormentesen, zabpelyhes banánnal készül.

A krémes, kávés-mascarponés olasz desszert, a tiramisu ma már számtalan változatban létezik: készítheted eperrel, citrommal, pohárban, most pedig egy nagyon egyszerű, cukormentes, hamis változatot mutatunk. A finomság alapja most banán, amely elég édessé varázsolja, a gyümölcspépet pedig zabpehely tartja össze.
Cukormentes hamis tiramisu
Hozzávalók 2 adaghoz
- 10 dkg zabpehely vagy zabpehelyliszt
- 2 evőkanál görög joghurt
- 2 evőkanál mascarpone
- 1 érett banán
- 1 dl feketekávé
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor + a szóráshoz
- édesítőszer ízlés szerint
Elkészítés:
A puha banánt villával törd össze. A zabpelyhet mákdarálón daráld le. Még gyorsabb, ha kész zabpehelylisztet használsz. A kakaóporral együtt add az összetört banánhoz.
A kávét főzd le, vagy készítsd el egy teáskanál instant kávépor és egy deci víz felhasználásával. Forgasd össze a banános keverékkel. Kóstold meg, és ha szükséges, adj még hozzá egy kevés cukormentes édesítőszert. Az így kapott masszát oszd el két tálka vagy bögre aljában. A joghurtot keverd simára a mascarponéval, és kend a tetejére. Szórd meg kakaóporral, és tartsd a hűtőben két órára.
Omlós zabkeksz csokis drazséval: így dobd fel a klasszikus sütit
Ez a süti bármelyik gyerekzsúrt képes feldobni: ha nincs időd vagy kedved bonyolult desszerthez, akkor dobd fel az egyszerű csokidarabkás kekszet színes drazsékkal!
Elolvasom
Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Kép: TShum / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- desszert
- citrom