Cukkinis sült krumpli tejszínnel és sajttal - Belül csábítóan krémes, kívül ropogós
A cukkinis sült krumpli a legkönnyebben összedobható rakottasok egyike.

Ha a sült krumpli a könyöködön jön ki, pakolj hozzá cukkinit. A fokhagymás tejszíntől és a sok sajttól olyan finom lesz, hogy az igazi ínyencek is elégedetten tüntetik el a tányérról. Salátával remek egytálétel, húsok mellé pedig kiváló köret.
A sütési idő jelentősen lerövidül, ha a krumplit legalább félpuhára megfőzöd. Az ízletes fogást még laktatóbbá teheted csirkével vagy baconnel, és a tetejére is szórhatsz többféle sajtot, hagymát, mindenféle finomságot.

Cukkinis sült krumpli
Hozzávalók:
- 60 dkg krumpli
- 2 cukkini
- 25 dkg sajt
- 3 paradicsom
- 3 dl tejszín
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olaj
Elkészítési ideje: 50 perc
Elkészítés menete:
A krumplit főzd meg héjában körülbelül 20 perc alatt. Arra ügyelj, hogy ne essen szét. Ha nagyjából puha, szűrd le, csepegtesd le, és hámozd meg. Ha kicsit hűl, vágd félcentis karikákra. A cukkinit is karikázd fel, és kevés zsiradékon párold két-három percig. A paradicsomot vágd fel neked tetsző darabokra.
Egy tűzálló tálat kenj ki olajjal, és rakj le egy réteg krumplit, arra kerül a cukkini, majd pedig a paradicsom. Önts rá a zúzott fokhagymával elkevert tejszínből, sózd, borsozd. Pakolj le még egy réteg krumplit és cukkinit. Egyengesd a tetejére a megmaradt tejszínt, és szórd rá a reszelt sajtot. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd meg 180 fokon 30 perc alatt. Ha a teteje kezd pirulni, kiveheted a sütőből.