Ropogós lapcsánka zöldségekkel: ezt tedd még a krumpli mellé
Izgalmas lesz a lapcsánka, ha a krumpli mellett még más zöldségeket is reszelsz hozzá.
A krumplis lepénynek sokféle neve van: valaki tócsninak nevezi, más cicegének, prószának vagy lapcsánkának. Akárhogy is nevezzük, a lényeg ugyanaz, a reszelt krumplit liszttel, tojással kell összegyúrni, ebből lepényeket formázni, és olajban kisütni. Az alapreceptet többféle módon is feldobhatod, reszelhetsz például a masszába sárgarépát és cukkinit is.
Sárgarépás, cukkinis lapcsánka
Hozzávalók 4 személyre
- 4-5 evőkanál liszt
- 2 nagy krumpli
- 2 cukkini
- 2 tojás
- 1 sárgarépa
- 1 csokor kapor
- só
- frissen őrölt bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A sárgarépát tisztítsd meg, és a cukkinivel együtt reszeld le. Sózd meg, várj tíz percet, nyomkodd ki belőlük a nedvességet, majd tedd egy tálba. Reszeld hozzá a meghámozott krumplit. Add hozzá a tojást, a felaprított kaprot, sózd, borsozd meg, és adagolj bele annyi lisztet, hogy jól formázható masszát kapj. Formázz belőle lepényeket, és serpenyőben, kevés olajon, oldalanként három-négy perc alatt süsd ki őket. Tálald köretként vagy mártogatóssal.
Sonkával és sajttal töltött kelkáposzta: gyors választás az ünnepekre
Ez a gyors és egyszerű töltött kelkáposzta is megállja a helyét a karácsonyi asztalon, ráadásul akár az utolsó pillanatban is összedobhatod.
ElolvasomKiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Kép: Nadezhda_Nesterova / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!
- sárgarépa
- leves