Egyszerű cukkinis, pestós penne - Így lesz isteni vacsorád 20 perc alatt
Gyorsan elkészülő, zamatos tésztaételekből soha nem elég: a cukkinis-pestós penne nagy kedvenced lesz.

- Már nem ördögtől való a plasztika, a legtöbb nő bevállalná: ismét a mellnagyobbítás a leggyakoribb beavatkozás »
- Jön a nyár legbájosabb trendje: szuper nőies levél- és gyümölcsmintás ruhák árakkal »
- Merész, de roppant nőies divatszín veszi át az uralmat a szezonban: a neonrózsaszín még mindig tud újat mutatni »

- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
Ezért a zöldséges pennéért nem csak a vegetáriánusok fognak rajongani. A pluszt a pesto és a cukkini remek kombinációja adja. Nem mellesleg akkor is percek alatt elkészül, ha van a hűtődben pesto, és akkor is, ha a tésztafőzéssel egy időben dobod össze. Tálaláskor még szórhatsz rá parmezán sajtot és díszítheted bazsalikomlevelekkel.
Cukkinis-pestós penne
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg penne
- 2 db cukkini kisebb
- 5 evőkanál pesto
- 1 ág bazsalikom
- olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
Tégy fel egy fazékban vizet forrni, önts hozzá kevés olajat és sót. Fedd le addig, amíg elkezd lobogni, majd rakd bele a pennét. Főzd közepes lángon fogkeményre nyolc-tíz perc alatt, közben keverd meg. Ha kívülről már nem ragadós, de a belseje még nem teljesen puha, szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel.
Amíg a tészta fő, a cukkinikat mosd meg, ha szeretnéd, hámozd meg, és vágd kisebb darabokra. Hevíts kevés olívaolajat, tedd rá a zöldséget, dobj hozzá ízlés szerint sót, borsot, és fedő alatt párold tíz percig. Keverd hozzá a pestót, és forgasd össze a pennével. Kóstold meg, ha szükséges, rakj még hozzá fűszert.

Még több recept