Cukkinivel és padlizsánnal sült omlós csirkecomb: isteni főfogás macera nélkül
Tedd izgalmasabbá a csirkecombot! Cukkinivel és padlizsánnal még ízletesebb lesz a főétel.

cukkinivel-padlizsannal-sult-csirkecomb
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szezonban cukkinis receptekből soha nem elég! Önmagában, rántva, töltve is kiváló főfogás lehet, de ínycsiklandó padlizsánnal és hússal összesütve is. Egész, alsó- vagy felsőcombból is tökéletes. Gyorsabban átsül, ha a csirkecombot kisebb darabokra vágod. Nem kell a sütőbe tenni, a gázon is viszonylag gyorsan megpuhul.

Cukkinis, padlizsános csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg hámozottparadicsom-konzerv
  • 8 db csirkecomb
  • 1 db padlizsán
  • 1 db cukkini
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 ág bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit és a padlizsánt vágd karikákra vagy kisebb darabokra, szórd meg sóval, és hagyd állni 20-30 percig.  A csirkecombot öblítsd le, ha nem szereted a bőrét, el is távolíthatod, sózd és borsozd be. A vöröshagymát szeld apróra, a fokhagymát pépesítsd, és kevés olajon dinszteld meg. Tedd hozzá a csirkét, és kevergetve süsd pár percig. Add hozzá a cukkinit, a padlizsánt, majd sózd, borsozd, öntsd hozzá a paradicsomkonzervet, és rakd hozzá a bazsalikomot. Közepes lángon süsd körülbelül 40-50 percig. Ha a comb puha, könnyen bele tudsz szúrni egy hegyes kést, leveheted a lángról. 
Ha még mindig bőven van a kertedben cukkini, tedd el fűszeres olajban! 

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük