Cukkinivel és padlizsánnal sült omlós csirkecomb: isteni főfogás macera nélkül
Tedd izgalmasabbá a csirkecombot! Cukkinivel és padlizsánnal még ízletesebb lesz a főétel.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
Szezonban cukkinis receptekből soha nem elég! Önmagában, rántva, töltve is kiváló főfogás lehet, de ínycsiklandó padlizsánnal és hússal összesütve is. Egész, alsó- vagy felsőcombból is tökéletes. Gyorsabban átsül, ha a csirkecombot kisebb darabokra vágod. Nem kell a sütőbe tenni, a gázon is viszonylag gyorsan megpuhul.
Cukkinis, padlizsános csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg hámozottparadicsom-konzerv
- 8 db csirkecomb
- 1 db padlizsán
- 1 db cukkini
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olaj
- 1 ág bazsalikom
- só
- bors
Elkészítés:
A cukkinit és a padlizsánt vágd karikákra vagy kisebb darabokra, szórd meg sóval, és hagyd állni 20-30 percig. A csirkecombot öblítsd le, ha nem szereted a bőrét, el is távolíthatod, sózd és borsozd be. A vöröshagymát szeld apróra, a fokhagymát pépesítsd, és kevés olajon dinszteld meg. Tedd hozzá a csirkét, és kevergetve süsd pár percig. Add hozzá a cukkinit, a padlizsánt, majd sózd, borsozd, öntsd hozzá a paradicsomkonzervet, és rakd hozzá a bazsalikomot. Közepes lángon süsd körülbelül 40-50 percig. Ha a comb puha, könnyen bele tudsz szúrni egy hegyes kést, leveheted a lángról.
Ha még mindig bőven van a kertedben cukkini, tedd el fűszeres olajban!

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept