Karcsúsító zöldhagymás cukkinipalacsinta: köret és főétel is lehet

Aranybarna, ropogós külső, puha belső: a cukkinipalacsinta könnyed, nyári étel, amit fél óra múlva már ehetsz is.

cukkinipalacsinta
beauty and style
Top olvasott cikkek

Elkezdődött a cukkiniszezon, az egészséges, kevés kalóriát tartalmazó zöldséget rendkívül változatosan elkészítheted. A cukkinipalacsinta remek választás, ráadásul hidegen, melegen egyformán finom. A zöldhagyma és a reszelt sajt még ízletesebbé, karakteresebbé teszi. Fűszeres, joghurtos mártogatóssal tovább fokozhatod az élvezetet. 

Cukkinipalcsinta

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 db cukkini
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 5 dkg rizsliszt
  • 5 dkg sajt
  • 3 szál zöldhagyma
  • 2 evőkanál natúr joghurt
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit mosd meg, hámozni nem kell. A végeit vágd le, majd reszeld le nagyobb lyukú reszelőn. Sózd be, és pihentesd 10 percig. Ezt követően nyomkodd ki jó alaposan. Tedd hozzá a borsot, a reszelt sajtot, a tojást, az apóra vágott zöldhagymát, a zúzott fokhagymát, a joghurtot és a lisztet. Keverd össze, ha túl lágy, adj hozzá még kevés lisztet.  

Egy serpenyőben hevíts olajat, és süsd meg benne a cukkinipalacsintákat. Amikor mindkét oldaluk szép piros, kiveheted. 
Cukkinivel akár a tésztát is helyettesítheted. Tálalhatod spagettiként pestóval és paradicsommal. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük