Karcsúsító zöldhagymás cukkinipalacsinta: köret és főétel is lehet
Aranybarna, ropogós külső, puha belső: a cukkinipalacsinta könnyed, nyári étel, amit fél óra múlva már ehetsz is.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- 16 éves lett Deustch Anita és Kinizsi Ottó nagyobbik lánya: Emma gyönyörű tini
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
Elkezdődött a cukkiniszezon, az egészséges, kevés kalóriát tartalmazó zöldséget rendkívül változatosan elkészítheted. A cukkinipalacsinta remek választás, ráadásul hidegen, melegen egyformán finom. A zöldhagyma és a reszelt sajt még ízletesebbé, karakteresebbé teszi. Fűszeres, joghurtos mártogatóssal tovább fokozhatod az élvezetet.
Cukkinipalcsinta
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 db cukkini
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db tojás
- 5 dkg rizsliszt
- 5 dkg sajt
- 3 szál zöldhagyma
- 2 evőkanál natúr joghurt
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A cukkinit mosd meg, hámozni nem kell. A végeit vágd le, majd reszeld le nagyobb lyukú reszelőn. Sózd be, és pihentesd 10 percig. Ezt követően nyomkodd ki jó alaposan. Tedd hozzá a borsot, a reszelt sajtot, a tojást, az apóra vágott zöldhagymát, a zúzott fokhagymát, a joghurtot és a lisztet. Keverd össze, ha túl lágy, adj hozzá még kevés lisztet.
Egy serpenyőben hevíts olajat, és süsd meg benne a cukkinipalacsintákat. Amikor mindkét oldaluk szép piros, kiveheted.
Cukkinivel akár a tésztát is helyettesítheted. Tálalhatod spagettiként pestóval és paradicsommal.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept