Cukkinikrémes tészta parmezánnal bolondítva: egyszerű, könnyű, mégis laktató
A cukkini tésztaszószként is nagyon jól működik. Ha igazán kiadósra szeretnéd, tálald sült csirkekockákkal.
A cukkinikrémes tészta gyorsan elkészíthető, egyszerű, mégis fejedelmi vacsoraétel. Ha sült csirkekockákkal kínálod, biztos lehetsz abban is, hogy senki sem fog éhesen felállni az asztaltól. A tészta főzővizét ne öntsd a lefolyóba, ugyanis ezzel hígíthatod a szószt, ha túlságosan besűrűsödne.
Cukkinikrémes, csirkés tészta receptje
Hozzávalók
- 40 dkg filézett csirkemell
- 40 dkg hosszúmetélt
- 15 dkg reszelt parmezán
- 3 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 darab cukkini
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A csirkehúst vágd kockákra, sózd, borsozd, és tedd be a hűtőbe legalább fél órára. Közben a cukkinit reszeld meg, szórd meg sóval, és hagyd állni legalább tíz percig, ezután csavard ki belőle a vizet. A hagymát kockázd fel, és olívaolajon párod üvegesre. Ha már megpirult, dobd hozzá a felszeletelt fokhagymát, együtt pirítsd egy percig, majd add hozzá a csirkekockákat, és kevergetve süsd őket fehéredésig. Ekkor add hozzá a reszelt cukkinit, együtt süsd addig, amíg az is megpuhul, öntsd fel a tejszínnel, szórd bele a parmezánt, és forrald össze az egészet. Miközben a szósz készül, a tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki. Ha a tejszínes mártást túl krémesnek találod, a tészta főzővizéből tegyél bele néhány kanállal. Végül öntsd a szószt a leszűrt tésztára, és azonnal tálald.
Gondolnád, hogy a cukkinivel teljesen újragondolhatod a megszokott ételeidet? A cukkinilasagne az eredetihez hasonlító, mégis sokkal egészségesebb, a diétádba is beilleszthető egytálétel.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció