Cukkinikarikák fokhagymás sörtésztában sütve: belül puha, kívül ropogós
A cukkini elkészítésének egyik legjobb módja, ha fűszeres sörtésztában sütöd meg.

cukkinikarikak-sortesztaban
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A cukkini a nyár nagy kedvence, tökéletes töltve, sütve, rántva, és sörtésztában is. Még finomabb lesz a könnyű fogás, ha a bundát fűszerezed egy kicsit. Lényeges, hogy sütés közben csak egyszer fordítsd meg a cukkinikarikákat, így kevesebb eséllyel jön le róluk a sörös massza. 

Cukkinikarikák fokhagymás sörtésztában

Hozzávalók:

  • 1 db nagyobb cukkini
  • 20 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 2.5 dl sör
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit jól mosd meg, majd vágd fel körülbelül egy centi vastag karikákra, és sózd be. A tojásokat válaszd szét, a sárgáját keverd csomómentesre a liszttel és a sörrel. Ízesítsd sóval, borssal és zúzott fokhagymával. A fehérjét verd kemény habbá, és laza mozdulatokkal forgasd a tojássárgás masszába. 

A cukkiniről itasd le a nedvességet papírtörlővel, majd mártsd bele a szeleteket a sörtésztába. Egy lábosban hevíts olajat, rakj bele annyi cukkinikarikát, amennyi elfér kényelmesen, majd süsd aranybarnára mindkét oldalukat. Ezt követően szedd papírtörlőre, és a felesleges olajat itasd le róluk. 
A cukkini rakottasként is kiváló, ráadásul húsmentesen is lehet laktató. 

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük