Cukkinikarikák fokhagymás sörtésztában sütve: belül puha, kívül ropogós
A cukkini elkészítésének egyik legjobb módja, ha fűszeres sörtésztában sütöd meg.
![Cukkinikarikák fokhagymás sörtésztában](https://kep.index.hu/1/0/3356/33567/335676/33567606_80ba7e608e938b7dc4d04cc7366ec28d_wm.jpg)
A cukkini a nyár nagy kedvence, tökéletes töltve, sütve, rántva, és sörtésztában is. Még finomabb lesz a könnyű fogás, ha a bundát fűszerezed egy kicsit. Lényeges, hogy sütés közben csak egyszer fordítsd meg a cukkinikarikákat, így kevesebb eséllyel jön le róluk a sörös massza.
Cukkinikarikák fokhagymás sörtésztában
Hozzávalók
- 1 db nagyobb cukkini
- 20 dkg liszt
- 1 db tojás
- 2.5 dl sör
- 2 gerezd fokhagyma
- bors
- só
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A cukkinit jól mosd meg, majd vágd fel körülbelül egy centi vastag karikákra, és sózd be. A tojásokat válaszd szét, a sárgáját keverd csomómentesre a liszttel és a sörrel. Ízesítsd sóval, borssal és zúzott fokhagymával. A fehérjét verd kemény habbá, és laza mozdulatokkal forgasd a tojássárgás masszába.
A cukkiniről itasd le a nedvességet papírtörlővel, majd mártsd bele a szeleteket a sörtésztába. Egy lábosban hevíts olajat, rakj bele annyi cukkinikarikát, amennyi elfér kényelmesen, majd süsd aranybarnára mindkét oldalukat. Ezt követően szedd papírtörlőre, és a felesleges olajat itasd le róluk.
A cukkini rakottasként is kiváló, ráadásul húsmentesen is lehet laktató.
Még több recept