Cukkinikarikák fokhagymás sörtésztában sütve: belül puha, kívül ropogós
A cukkini elkészítésének egyik legjobb módja, ha fűszeres sörtésztában sütöd meg.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- „Napi 1 szexből 8 havonta 1 lett” - Házaspárok vallomása a szexmentes kapcsolatról
A cukkini a nyár nagy kedvence, tökéletes töltve, sütve, rántva, és sörtésztában is. Még finomabb lesz a könnyű fogás, ha a bundát fűszerezed egy kicsit. Lényeges, hogy sütés közben csak egyszer fordítsd meg a cukkinikarikákat, így kevesebb eséllyel jön le róluk a sörös massza.
Cukkinikarikák fokhagymás sörtésztában
Hozzávalók:
- 1 db nagyobb cukkini
- 20 dkg liszt
- 1 db tojás
- 2.5 dl sör
- 2 gerezd fokhagyma
- bors
- só
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A cukkinit jól mosd meg, majd vágd fel körülbelül egy centi vastag karikákra, és sózd be. A tojásokat válaszd szét, a sárgáját keverd csomómentesre a liszttel és a sörrel. Ízesítsd sóval, borssal és zúzott fokhagymával. A fehérjét verd kemény habbá, és laza mozdulatokkal forgasd a tojássárgás masszába.
A cukkiniről itasd le a nedvességet papírtörlővel, majd mártsd bele a szeleteket a sörtésztába. Egy lábosban hevíts olajat, rakj bele annyi cukkinikarikát, amennyi elfér kényelmesen, majd süsd aranybarnára mindkét oldalukat. Ezt követően szedd papírtörlőre, és a felesleges olajat itasd le róluk.
A cukkini rakottasként is kiváló, ráadásul húsmentesen is lehet laktató.
Még több recept