Sörtésztába mártott cukkini: könnyű, nyári húsmentes vacsora

Ha szereted a bundázott zöldségeket, a sörtésztába mártott cukkini is nagyon hamar a kedvenc receptjeid közé fog tartozni.

Cukkini sörtésztában
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sörtészta zseniális módja a bundázásnak, ugyanis levegős, könnyed és ropogós. Cukkinit is megmárthatsz benne, így egészen új köntösbe bújik a hagyományos bundázott zöldség.

Cukkini sörtésztában

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg cukkini
  • 20 dkg liszt
  • 1.5 dl világos sör
  • 0.5 teáskanál fokhagymapor
  • bors
  • 1 dl olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinik két végét vágd le, a zöldséget mosd meg, töröld szárazra, és vágd nagyobb, lapos darabokra. A liszt felét szitáld egy tálba, a másik felét forgasd össze a cukkinivel. Így jobban rajta ragad majd a massza. Az átszitált liszthez add hozzá a sót, a borsot, a fokhagymaport, végül a sört, és keverj belőle csomómentes tésztát. Egy serpenyőben hevíts olajat. A belisztezett cukkinidarabokat egyenként mártsd meg a sörös tésztában, majd helyezd őket az olajba, és oldalanként nagyjából három-öt perc alatt süsd őket aranyszínűre.

Mutatjuk, hogy lesz tökéletes a britek kedvence, a fish and chips: nagyon sok múlik a tésztán

Ropogósra sütött hal, mellé pedig hasábburgonya, ez a fish and chips, a britek nemzeti büszkesége, amit otthon is el lehet készíteni.

Elolvasom
Ezt is szeretjük