Csodás farsangi csörögefánk, ahogy a régi nénik készítették
Idézd vissza az oly kedves gyermekkori ízeket és illatokat a hagyományos csörögefánkkal!

Csodás farsangi csörögefánk, ahogy a régi nénik készítették
Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Ingyen fényképezett a kórházi esküvőn a fotós: megható a képek története »

Így tisztítsd meg az elszürkült bizsu ékszert, hogy újra fényes legyen »

Kétszer olyan tömött lesz a copf, ha így csinálod: rövidebb hajból az igazi »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha eddig macerásnak gondoltad a fánksütést, nézd meg ezt a klasszikus farsangi receptet! A csöröge-, forgácsfánk vagy herőce azért is olyan népszerű, mert könnyű elkészíteni. Ha rááll a kezed a formázásra, azzal is gyorsan haladsz. A dupla adagból is aligha marad másnapra.

Hozzávalók 30 darabhoz:

  • 35 dkg liszt
  • 5 tojássárga
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál rum
  • olaj
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Szitáld egy nagyobb tálba a lisztet, majd dolgozd össze a szobahőmérsékletű vajjal, a cukorral, a tojássárgával, a tejföllel, a sóval és a rummal. A massza akkor jó, ha hólyagos, és elválik az edény falától. Takard le, és 20-30 percig pihentesd.

Ezt követően lisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát fél centi vastagra, és derelyevágóval készíts rombusz alakú formákat. Mindegyik közepére vágj egy körülbelül kétcentis csíkot, és ezen hurkold át a két, egymással szemben lévő csücsköt. Spirál formájú tésztát is készíthetsz. Akkor vágj körülbelül egy centi széles és öt centi hosszú csíkot, tekerd a fakanálra, és óvatos csúsztasd le a tésztaspirált a fakanál nyeléről a bő, forró olajba. Süsd aranyszínűre a fánkokat oldalanként két-három perc alatt. Még melegen forgasd bele a porcukorba, és lekvárral tálald.
 

Blog.hu ajánló