Kívül ropog, belül folyik: a tökéletes csokiszuflé receptje
Ki tudna ellenállni a frissen sült csokifelfújtnak, amiből, ha belevágsz, folyik a csokoládé?

beauty and style
Top olvasott cikkek

A szuflé becsapós édesség, mert ugyan tényleg gyorsan elkészítheted, de az alatt a rövid idő alatt rengetegszer elronthatod.

 

Fontos, hogy pontosan mérj ki mindent, és a csokoládé valamilyen jobb minőségű legyen, hogy biztosan sikerüljön.

Csokiszuflé 

Hozzávalók:

  • 20 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
  • 8 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 5 tojás
  • 1 csipet só

Elkészítés ideje:

20 perc.

Elkészítés menete:

A csokoládét darabold minél apróbb részekre, majd a vajjal vízgőz felett olvaszd meg. Amíg olvad, a tojásokat válaszd ketté, majd a megolvadt csokihoz keverd hozzá gyors mozdulatokkal a tojássárgájákat. A fehérjéket egy csipet só társaságában verd kemény habbá, majd keverd a többiekhez, és folyamatos keverés mellett add hozzájuk a lisztet is. 

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

A sütőt melegítsd elő 240 fokra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd keress a szuflé sütéséhez alkalmas formát a háztartásban, leginkább a tálalógyűrű lesz a megfelelő, de nagyobb méretű - hét-nyolc centi átmérőjű - pogácsaszaggató is megteszi jobb híján. Ezt tedd a tepsibe, és tölts bele annyit a masszából, hogy éppen kitöltse. 

Ha ez megvan, és a sütő elég meleg, akkor told be öt percre, majd vedd ki, és várj egy kicsit - egy-két percet -, utána helyezd tányérra az édességet, és vedd le róla a formát. 

Krémes sütik

Minden desszertek legjobbjai a finomabbnál finomabb krémmel töltött édességek.

Ezt is szeretjük