Kívül ropog, belül folyik: a tökéletes csokiszuflé receptje
Ki tudna ellenállni a frissen sült csokifelfújtnak, amiből, ha belevágsz, folyik a csokoládé?
- Állatfej, égbe meredő ruha és tengernyi fodor: bizarr és gyönyörű kreációk a kifutóról »
- Így alakul át a lestrapált frizura, ha dús hatású fazont kap: a vágástechnika, a hajszín és a stílus is sokat számít »
- A világutazó nő elegáns, időtálló stílusa egyszerűen imádni való: mintha egy másik korban élne, mégis divatos »

- Bajban lesz, aki felújít vagy építkezik 2023-ban: erre sokan nem is gondolnak, pedig kellene
- Fejezd be a régi mondást: a hazug embert hamarabb...
- Melyik folyó mellett van Barcs? 8 fogós kérdés Magyarország földrajzáról
- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Gáspár Virág ilyen vékony még sosem volt: alig ismerni fel a fogyása után
A szuflé becsapós édesség, mert ugyan tényleg gyorsan elkészítheted, de az alatt a rövid idő alatt rengetegszer elronthatod.
Fontos, hogy pontosan mérj ki mindent, és a csokoládé valamilyen jobb minőségű legyen, hogy biztosan sikerüljön.
Csokiszuflé
Hozzávalók:
- 20 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
- 8 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 5 tojás
- 1 csipet só
Elkészítés ideje:
20 perc.
Elkészítés menete:
A csokoládét darabold minél apróbb részekre, majd a vajjal vízgőz felett olvaszd meg. Amíg olvad, a tojásokat válaszd ketté, majd a megolvadt csokihoz keverd hozzá gyors mozdulatokkal a tojássárgájákat. A fehérjéket egy csipet só társaságában verd kemény habbá, majd keverd a többiekhez, és folyamatos keverés mellett add hozzájuk a lisztet is.

Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
A sütőt melegítsd elő 240 fokra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd keress a szuflé sütéséhez alkalmas formát a háztartásban, leginkább a tálalógyűrű lesz a megfelelő, de nagyobb méretű - hét-nyolc centi átmérőjű - pogácsaszaggató is megteszi jobb híján. Ezt tedd a tepsibe, és tölts bele annyit a masszából, hogy éppen kitöltse.
Ha ez megvan, és a sütő elég meleg, akkor told be öt percre, majd vedd ki, és várj egy kicsit - egy-két percet -, utána helyezd tányérra az édességet, és vedd le róla a formát.
Krémes sütik
Minden desszertek legjobbjai a finomabbnál finomabb krémmel töltött édességek.
OLVASD EL EZT IS!

- liszt
- élesztő
A tökéletes lekváros bukta receptje

- csokoládé
- cukor