Tejszínes, csokis profiterol - Ráérős szombat délutánokra
Ennek a csokis profiterol-nak nem lehet ellenállni, könnyű, krémes, mennyei. Megéri rászánni az időt.
Az olasz profiterol népszerűsége a 19. század óta töretlen. A tésztája nagyon hasonlít a mi képviselőfánkunkhoz. A csokis mellett készítheted vaníliás vagy kávés öntettel is. Fogyasztás előtt ajánlott egy éjszakára hűtőbe tenni, úgy még finomabb lesz. Farkas Bernadett receptjét minden édesszájúnak feltétlenül ki kell próbálnia!
Csokis profiterol
Hozzávalók 16 darabhoz
Tésztához
- 52 g víz
- 52 g olaj
- 52 g liszt
- 2 tojás
- 1 csipet só
- 1 csipet cukor
Krémhez
- 365 ml 3,5%-os tej
- 84 g cukor
- 32 g keményítő
- 4 tojássárgája
- 1 rúd vanília
Csokiöntethez
- 120 ml habtejszín
- 100 g étcsoki
Elkészítés:
A tésztához a vizet, a sót, a cukrot és az olajat egy lábosban keverd össze, majd forrald fel. Add hozzá a lisztet, és addig kevergesd, míg el nem válik az edény falától. Ezután tedd robotgépbe, és magas fordulatszámon kezdd habosítani, majd egyenként keverd bele a tojásokat.
Rakd a masszát sima csöves nyomózsákba, és nyomj apró halmocskákat egymástól négy-öt centis távolságra a sütőpapírral bélelt tepsire. Egy konyhai permetező segítségével locsold meg a halmokat vízzel. Utána tedd őket 210 fokra előmelegített sütőbe, majd 15 percig süsd. Akkor jó, ha már szép pirosas színűek a fánkocskák.
A krémhez a keményítőt egy lábosban keverd el a 42 gramm cukorral, öntsd fel tejjel, rakd bele a vaníliát, majd keverd simára, és mehet egy kicsit félre. A tojássárgákat 42 gramm cukorral keverd habosra, és a tejes keverékből egy keveset adj a masszához, hogy kicsit lazább legyen.
Ezt követően a tejes keveréket tedd fel főni, és szép lassan, folyamatos keverés közben csurgasd hozzá a tojássárgás masszát, majd főzd pudinghoz hasonló állagúra. Utána tedd egy tálba, és celofánnal fedd le. Hagyd hűlni. Ha már langyos a krém, töltsd meg vele a kis fánkocskákat. Ezt úgy is teheted, hogy kettévágod vagy oldalba szúrod őket, majd nyomózsákkal töltöd meg.
A csokiöntethez a csokit darabold fel, és rakd egy tálba. A tejszínt melegítsd meg, de ne forrald fel! Ha jó meleg, öntsd rá a csokira, és keverd simára. Az öntetet plusz tejszínnel hígíthatod, ha túl sűrű lenne. A fánkocskákat halmozd egymásra, és öntsd le a csokival. Tálaláskor tejszínhabbal kínáld.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció