Tejszínes, csokis profiterol - Ráérős szombat délutánokra
Ennek a csokis profiterol-nak nem lehet ellenállni, könnyű, krémes, mennyei. Megéri rászánni az időt.

Nyereményjáték

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

Nyerd meg a szerelemsegítő, ezüst szívcsakra nyakláncot, mely segít megtalálni, amire vágysz! (x)

összesen 2 db játék
Ez is érdekelhet

Sok nő itt hibázik: így kell kezelni a bakteriális fertőzést - Nincs olyan, hogy valami mindenre jó (x)

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Ez a legjobb téli manikűr a pihe-puha kötött pulóverekhez »

Cuki lábmelegítő csizma otthonra, kötött pulóverből »

20 nőies öltözék, ami a kiegészítőktől olyan szemrevaló »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az olasz profiterol népszerűsége a 19. század óta töretlen. A tésztája nagyon hasonlít a mi képviselőfánkunkhoz. A csokis mellett készítheted vaníliás vagy kávés öntettel is. Fogyasztás előtt ajánlott egy éjszakára hűtőbe tenni, úgy még finomabb lesz. Farkas Bernadett receptjét minden édesszájúnak feltétlenül ki kell próbálnia!

Hozzávalók 16 darabhoz:

Tésztához

  • 52 g víz
  • 52 g olaj
  • 52 g liszt
  • 2 tojás
  • 1 csipet só
  • 1 csipet cukor

Krémhez

  • 365 ml 3,5%-os tej
  • 84 g cukor
  • 32 g keményítő
  • 4 tojássárgája
  • 1 rúd vanília

Csokiöntethez

  • 120 ml habtejszín
  • 100 g étcsoki
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a vizet, a sót, a cukrot és az olajat egy lábosban keverd össze, majd forrald fel. Add hozzá a lisztet, és addig kevergesd, míg el nem válik az edény falától. Ezután tedd robotgépbe, és magas fordulatszámon kezdd habosítani, majd egyenként keverd bele a tojásokat.

Rakd a masszát sima csöves nyomózsákba, és nyomj apró halmocskákat egymástól négy-öt centis távolságra a sütőpapírral bélelt tepsire. Egy konyhai permetező segítségével locsold meg a halmokat vízzel. Utána tedd őket 210 fokra előmelegített sütőbe, majd 15 percig süsd. Akkor jó, ha már szép pirosas színűek a fánkocskák. 

A krémhez a keményítőt egy lábosban keverd el a 42 gramm cukorral, öntsd fel tejjel, rakd bele a vaníliát, majd keverd simára, és mehet egy kicsit félre. A tojássárgákat 42 gramm cukorral keverd habosra, és a tejes keverékből egy keveset adj a masszához, hogy kicsit lazább legyen.

Ezt követően a tejes keveréket tedd fel főni, és szép lassan, folyamatos keverés közben csurgasd hozzá a tojássárgás masszát, majd főzd pudinghoz hasonló állagúra. Utána tedd egy tálba, és celofánnal fedd le. Hagyd hűlni. Ha már langyos a krém, töltsd meg vele a kis fánkocskákat. Ezt úgy is teheted, hogy kettévágod vagy oldalba szúrod őket, majd nyomózsákkal töltöd meg.

A csokiöntethez a csokit darabold fel, és rakd egy tálba. A tejszínt melegítsd meg, de ne forrald fel! Ha jó meleg, öntsd rá a csokira, és keverd simára. Az öntetet plusz tejszínnel hígíthatod, ha túl sűrű lenne. A fánkocskákat halmozd egymásra, és öntsd le a csokival. Tálaláskor tejszínhabbal kínáld.

Blog.hu ajánló