Puha csokis-meggyes tekercs
A pékségben sem sütnek ilyen finomat
Az omlós, gazdagon töltött csokis-meggyes tekercs igazi családi kedvenccé válhat.

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

3 kényes kérdés, ami felmerül, ha nem először házasodsz – És a válaszok »

Palást, korona, fényűző aranypompa: 2019-ben ezeket az esküvői ruhákat fogjuk imádni »

Ha ezt iszod, ragyogni fog a bőröd: trópusi vitaminbomba borús, őszi napokra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A könnyű kelt tészta a mindig nyerő csokis-meggyes töltelékkel biztos siker forrása. Frissen sütve és hidegen is nagyon finom. Baloghné Kele Judit csokis-meggyes tekercsét gyakran el fogod majd készíteni.

Csokis-meggyes tekercs

Hozzávalók 4 személyre:

A tészta

  • 50 dkg tönkölyliszt
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál méz
  • 2 tojássárgája
  • 1 citrom reszelt héja
  • fél csomag élesztő
  • csipet só

A töltelék

  • 50 dkg magozott, felezett meggy
  • 3 evőkanál cukor
  • fél dl mandulalikőr
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csokicseppek
  • mandula
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához kevés langyos, mézes tejben futtasd fel az élesztőt. Várd meg, amíg a teteje jó habos lesz, a térfogata pedig a sokszorosára nő. A többi hozzávalóval alaposan dolgozd össze. Addig dagaszd, amíg a tészta el nem válik az edény falától, és szép fényes nem lesz. Takard le, és meleg helyen körülbelül 50-60 perc alatt keleszd a duplájára.

Közben készítsd el a tölteléket. A cukrot karamellizáld, azaz olvaszd meg alacsony lángon, állandóan kevergetve. Szórd bele a meggydarabokat, és öntsd hozzá a likőrt. Párold pár percig. Ha levet ereszt, keverd hozzá a vaníliás cukrot is. Hűtsd ki, majd szűrd le.

A megkelt tésztát vedd kétfelé, és nyújtsd őket körülbelül 20x30 centis téglalappá. Kend meg olvasztott vajjal, oszlasd el rajtuk a meggyet, szórd meg csokidarabokkal és mandulával. Tekerd fel, és tedd mindkét rudat egy kivajazott tepsibe. Kend meg enyhén felvert tojássárgájával, és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül fél óráig süsd.

Ezt is szeretjük