Puha csokis-meggyes tekercs
A pékségben sem sütnek ilyen finomat
Az omlós, gazdagon töltött csokis-meggyes tekercs igazi családi kedvenccé válhat.

Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

A jótékonykodás legegyszerűbb formái: ha segíteni szeretnél, de nem tudod, hogyan állj neki

beauty and style

A tusvonal nem csak fekete lehet: érzékien nőies, színes verziókat mutatunk »

A macskaszem a legdivatosabb manikűr idén: nincs most ennél nőiesebb viselet »

Ugyanazt a pulóverruhát viseli 15 alkalommal a nő, de mindig másképp fest benne: nem kell sok a nőiességhez »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A könnyű kelt tészta a mindig nyerő csokis-meggyes töltelékkel biztos siker forrása. Frissen sütve és hidegen is nagyon finom. Baloghné Kele Judit csokis-meggyes tekercsét gyakran el fogod majd készíteni.

Csokis-meggyes tekercs

Hozzávalók 4 személyre:

A tészta

  • 50 dkg tönkölyliszt
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál méz
  • 2 tojássárgája
  • 1 citrom reszelt héja
  • fél csomag élesztő
  • csipet só

A töltelék

  • 50 dkg magozott, felezett meggy
  • 3 evőkanál cukor
  • fél dl mandulalikőr
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csokicseppek
  • mandula
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához kevés langyos, mézes tejben futtasd fel az élesztőt. Várd meg, amíg a teteje jó habos lesz, a térfogata pedig a sokszorosára nő. A többi hozzávalóval alaposan dolgozd össze. Addig dagaszd, amíg a tészta el nem válik az edény falától, és szép fényes nem lesz. Takard le, és meleg helyen körülbelül 50-60 perc alatt keleszd a duplájára.

Közben készítsd el a tölteléket. A cukrot karamellizáld, azaz olvaszd meg alacsony lángon, állandóan kevergetve. Szórd bele a meggydarabokat, és öntsd hozzá a likőrt. Párold pár percig. Ha levet ereszt, keverd hozzá a vaníliás cukrot is. Hűtsd ki, majd szűrd le.

A megkelt tésztát vedd kétfelé, és nyújtsd őket körülbelül 20x30 centis téglalappá. Kend meg olvasztott vajjal, oszlasd el rajtuk a meggyet, szórd meg csokidarabokkal és mandulával. Tekerd fel, és tedd mindkét rudat egy kivajazott tepsibe. Kend meg enyhén felvert tojássárgájával, és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül fél óráig süsd.

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük