Csokis-vaníliás keksz krémesen, töltve: ellenállhatatlan aprósütemény

A kekszből soha nem elég! A vaníliás tésztájú, csokis krémmel töltött változatban nem fogsz csalódni.

csokis-vanilias-keksz
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A házi aprósüti mindig jobb, mint a bolti, ráadásul a legtöbbet egyszerű elkészíteni. Ha sok vaj kerül a tésztába, biztos, hogy omlós lesz. A krémbe ét- vagy tejcsokit is rakhatsz. Dobozban sokáig eláll, remek választás ünnepekre, hétköznapokra, csomagolhatsz belőle iskolába, munkába. Legyen mindig kéznél, ha rád tör az édesség utáni vágy. 

Csokis-vaníliás keksz

Hozzávalók

A tésztához

  • 40 dkg liszt
  • 22 dkg vaj
  • 18 dkg porcukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 db tojás
  • 1 csipet

A krémhez

  • 10 dkg étcsoki
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A puha, szoba-hőmérsékletű vajat dolgozd habosra a porcukorral, majd add hozzá a tojást. Vegyítsd a lisztet, a sót és a sütőport, majd részletekben forgasd a nedves masszához. Alaposan keverd össze, rakd lisztezett deszkára, és nyújtsd öt-hat milliméter vastagra. Szúrj ki belőle kisebb köröket. Rendezd a sütiket sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg nyolc-tíz perc alatt. Amikor kezd barnulni, vedd ki a sütőből.  

A krémhez a csokit darabold fel, és tedd egy lábosba. Add hozzá a vajat, a tejszínt, a cukrot, a vaníliát, és kevergetve főzd össze. Akkor jó, ha a massza homogén és sűrű. Húzd le a tűzről, majd várd meg, míg kihűl. Kend meg a kekszeket a krémmel, és ragaszd össze. Tálalás előtt még megszórhatod porcukorral.

Ezt a csokis brownie-kekszet minden édesszájúnak ki kell próbálnia. Olyan finom, amilyen egyszerű!

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük