Csokis-vaníliás keksz krémesen, töltve: ellenállhatatlan aprósütemény
A kekszből soha nem elég! A vaníliás tésztájú, csokis krémmel töltött változatban nem fogsz csalódni.

csokis-vanilias-keksz
Ez is érdekelhet

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

beauty and style

Cindy Crawfordnak is karikás a szeme smink nélkül: 10 perc alatt megszépül az 53 éves modell »

Magyar szandálért rajong a divatvilág: a párnás lábbelire mindenki felfigyel »

A kockásnál is nagyobb figyelmet kapnak a 90-es évek ruhamintái: visszatér a batikolt divat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A házi aprósüti mindig jobb, mint a bolti, ráadásul a legtöbbet egyszerű elkészíteni. Ha sok vaj kerül a tésztába, biztos, hogy omlós lesz. A krémbe ét- vagy tejcsokit is rakhatsz. Dobozban sokáig eláll, remek választás ünnepekre, hétköznapokra, csomagolhatsz belőle iskolába, munkába. Legyen mindig kéznél, ha rád tör az édesség utáni vágy. 

Csokis-vaníliás keksz

Hozzávalók:

A tésztához

  • 40 dkg liszt
  • 22 dkg vaj
  • 18 dkg porcukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só

A krémhez

  • 10 dkg étcsoki
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A puha, szoba-hőmérsékletű vajat dolgozd habosra a porcukorral, majd add hozzá a tojást. Vegyítsd a lisztet, a sót és a sütőport, majd részletekben forgasd a nedves masszához. Alaposan keverd össze, rakd lisztezett deszkára, és nyújtsd öt-hat milliméter vastagra. Szúrj ki belőle kisebb köröket. Rendezd a sütiket sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg nyolc-tíz perc alatt. Amikor kezd barnulni, vedd ki a sütőből.  

A krémhez a csokit darabold fel, és tedd egy lábosba. Add hozzá a vajat, a tejszínt, a cukrot, a vaníliát, és kevergetve főzd össze. Akkor jó, ha a massza homogén és sűrű. Húzd le a tűzről, majd várd meg, míg kihűl. Kend meg a kekszeket a krémmel, és ragaszd össze. Tálalás előtt még megszórhatod porcukorral.

Ezt a csokis brownie-kekszet minden édesszájúnak ki kell próbálnia. Olyan finom, amilyen egyszerű!

Ezt is szeretjük