Duplacsokis, töltött muffin
Villámgyors és különleges desszert
Egy duplacsokis muffint képtelenség visszautasítani. Ám a meglepetés csak ezután következik!


- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
- A 48 éves Dobó Kata hupikék fürdőruhában pózolt: karcsú, mint egy modell
Ha szereted a túró rudit, ennek a pompás muffinnak sem fogsz tudni ellenállni. A puha tésztába rejts kis túrógolyókat, és az élvezetet fokozva, vond be csokimázzal. Ha sokan vagytok egy tepsire, érdemes rögtön megduplázni az adagot. A csokis, töltött muffin biztos siker forrása.
Csokis, töltött muffin
Hozzávalók 12 darabhoz
- 2 bögre finom búzaliszt
- fél bögre vaj
- fél bögre cukor
- 3 tojás
- 2 evőkanál kakaó
- 1 zacskó vaníliás cukor
- fél csomag sütőpor
A töltelékhez
- 25 dkg túró
- 2 evőkanál cukor
- 1 evőkanál tejföl
- 1 tojássárgája
- 1 vaníliás cukor
- 1 citrom
A tetejére
- 1 tábla étcsoki
Elkészítés:
A vajat olvaszd fel a mikróban, keverd össze a cukorral. Ha kihűl, dolgozd hozzá a felvert tojásokat. Egy másik edényben vegyítsd a lisztet, a kakaót, a vaníliás cukrot, a darabokra vágott csokit és a sütőport. Ezt a keveréket szép lassan forgasd a tojásos, vajas masszához. Ha túl száraznak találod, kanalazz hozzá kevés tejet.
A töltelékhez a túrót dolgozd jól össze a tojássárgával, a vaníliás cukorral, a cukorral, a tejföllel, és reszeld hozzá a citrom héját. A muffinformát kend ki vajjal, vagy rakj bele kapszlikat, és a masszával töltsd meg a mélyedéseket háromnegyedig.
A túróból formázz kis golyókat, majd nyomd a tészta közepébe. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon körülbelül 20 percig. Mielőtt kivennéd, ellenőrizd tűpróbával. Szúrj az egyik muffinba egy hegyes kést vagy fogvájót. Ha nem tapad rá massza, kiveheted. Az étcsokit olvaszd fel vízgőz felett, csorgasd a tészta tetejére, és díszítsd kedved szerint. Várd meg, amíg a máz megköt, és már eheted is.

Még több recept