Duplacsokis, töltött muffin
Villámgyors és különleges desszert
Egy duplacsokis muffint képtelenség visszautasítani. Ám a meglepetés csak ezután következik!

Duplacsokis, töltött muffin
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szereted a túró rudit, ennek a pompás muffinnak sem fogsz tudni ellenállni. A puha tésztába rejts kis túrógolyókat, és az élvezetet fokozva, vond be csokimázzal. Ha sokan vagytok egy tepsire, érdemes rögtön megduplázni az adagot. A csokis, töltött muffin biztos siker forrása.

Csokis, töltött muffin

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 2 bögre finom búzaliszt
  • fél bögre vaj
  • fél bögre cukor
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor

A töltelékhez

  • 25 dkg túró
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 tojássárgája
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 citrom

A tetejére

  • 1 tábla étcsoki
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvaszd fel a mikróban, keverd össze a cukorral. Ha kihűl, dolgozd hozzá a felvert tojásokat. Egy másik edényben vegyítsd a lisztet, a kakaót, a vaníliás cukrot, a darabokra vágott csokit és a sütőport. Ezt a keveréket szép lassan forgasd a tojásos, vajas masszához. Ha túl száraznak találod, kanalazz hozzá kevés tejet.

A töltelékhez a túrót dolgozd jól össze a tojássárgával, a vaníliás cukorral, a cukorral, a tejföllel, és reszeld hozzá a citrom héját. A muffinformát kend ki vajjal, vagy rakj bele  kapszlikat, és a masszával töltsd meg a mélyedéseket háromnegyedig.

A túróból formázz kis golyókat, majd nyomd a tészta közepébe. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon körülbelül 20 percig. Mielőtt kivennéd, ellenőrizd tűpróbával. Szúrj az egyik muffinba egy hegyes kést vagy fogvájót. Ha nem tapad rá massza, kiveheted. Az étcsokit olvaszd fel vízgőz felett, csorgasd a tészta tetejére, és díszítsd kedved szerint. Várd meg, amíg a máz megköt, és már eheted is.

Ezt is szeretjük