Ragacsos csokis puffancs vajas tésztából: így süsd, hogy tökéletes legyen
A csokis puffancs kívül roppan, belül pedig finom ragacsos. Ne sajnáld belőle a kakaóport!
Pöfetegkeksznek is nevezik ezt a mennyei csokis puffancsot, amely sok kakaóporral és vajjal készül. Az elkészítése nem is lehetne egyszerűbb, csak keverd össze a hozzávalókat, a tésztát pedig kanállal mérd ki egy gáztepsibe. A vajat elkészítés előtt egy órával vedd ki a hűtőből, hogy könnyen formázható legyen.
Csokis puffancs
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 12 dkg puha vaj
- 10 dkg kakaópor
- 4 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 3 evőkanál porcukor a forgatáshoz
Elkészítés:
A puha vajat keverd habosra a porcukorral, majd üsd bele a tojásokat, és ezzel is keverd ki. Egy másik tálban vegyítsd el a lisztet a sütőporral, a kakaóporral és a sóval. Fokozatosan adagold a masszához, és keverd csomómentesre.
A tésztából formázz egyforma golyókat, és hempergesd meg őket porcukorban. Egymástól távolabb, hogy legyen helyük nőni, sorakoztasd fel őket egy tepsiben. 180 fokos sütőben 15 perc alatt süsd őket készre. A megadott mennyiségből két tepsire való puffancsot készíthetsz.
Hasonló finomságot készíthetsz fehér csoki és darált mandula felhasználásával is.
Fehér csokis pöfetegkeksz: belül fantasztikusan puha
A csodás ízű, különleges formájú édességet pöfetegként vagy ráncos kekszként is ismerheted. Mandulával, fehér csokival is ellenállhatatlan.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Kép: Ivannag82 / Getty Images