Ragacsos csokis puffancs vajas tésztából: így süsd, hogy tökéletes legyen

A csokis puffancs kívül roppan, belül pedig finom ragacsos. Ne sajnáld belőle a kakaóport!

Csokis puffancs
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Pöfetegkeksznek is nevezik ezt a mennyei csokis puffancsot, amely sok kakaóporral és vajjal készül. Az elkészítése nem is lehetne egyszerűbb, csak keverd össze a hozzávalókat, a tésztát pedig kanállal mérd ki egy gáztepsibe. A vajat elkészítés előtt egy órával vedd ki a hűtőből, hogy könnyen formázható legyen.

Csokis puffancs

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 12 dkg puha vaj
  • 10 dkg kakaópor
  • 4 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet
  • 3 evőkanál porcukor a forgatáshoz
Recept idők

Elkészítés:

A puha vajat keverd habosra a porcukorral, majd üsd bele a tojásokat, és ezzel is keverd ki. Egy másik tálban vegyítsd el a lisztet a sütőporral, a kakaóporral és a sóval. Fokozatosan adagold a masszához, és keverd csomómentesre.

A tésztából formázz egyforma golyókat, és hempergesd meg őket porcukorban. Egymástól távolabb, hogy legyen helyük nőni, sorakoztasd fel őket egy tepsiben. 180 fokos sütőben 15 perc alatt süsd őket készre. A megadott mennyiségből két tepsire való puffancsot készíthetsz.

Hasonló finomságot készíthetsz fehér csoki és darált mandula felhasználásával is.

Fehér csokis pöfetegkeksz: belül fantasztikusan puha

A csodás ízű, különleges formájú édességet pöfetegként vagy ráncos kekszként is ismerheted. Mandulával, fehér csokival is ellenállhatatlan.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Kép: Ivannag82 / Getty Images

Ezt is szeretjük