Sűrű, csokis meggylekvár: egyszerre édes és savanykás
Mindig lehet fokozni az élvezetet! A meggylekvárba keverj legközelebb csokit is. Nincs az az édesszájú, aki ellenállna neki.
A meggyből nem nehéz zamatos lekvárt készíteni. Ráadásul könnyen ízesíthető, ha csokit is keversz hozzá, nem fogsz csalódni. Amennyiben konyakkal is megbolondítod a lekvárt, a híres bonbonhoz hasonló ízvilágot kapsz. Érdemes befőzőcukrot használni, mert jóval kevesebb kell belőle.
Csokis meggylekvár
Hozzávalók
- 2 kg magozott meggy
- 1 kg befőzőcukor
- 30 dkg étcsoki
Elkészítés:
Az üvegeket alaposan mosd el, majd sterilizáld. Ezt megteheted úgy, hogy kifőzöd, mint régen nagyanyáink. Ám sokkal egyszerűbb, ha mosogatógépbe vagy mikróba teszed. Semmiképpen ne töröld el az üvegeket, várd meg, míg konyharuhára terítve maguktól megszáradnak.
Válogasd ki az egészséges szemeket, majd mosd meg, és magozd ki. Rakd egy nagy lábosba, és kezdd főzni. Amikor 20-25 perc múlva a gyümölcs már elég pépes lesz, dobd hozzá a befőzőcukrot, és rotyogtasd még tíz percig. Végül keverd hozzá a kis darabokra vágott csokit, és azzal is főzd öt percig. Még forrón töltsd az üvegekbe, és jól zárd le. Állítsd fejre pár percre, majd csomagold plédek közé. Várd meg, míg egy-két nap alatt a lekvár kihűl, és tedd száraz, hűvös helyre.
Itt van a baracklekvár szezonja is. Ezzel a recepttel bátran hozzáfoghatsz a befőzésnek.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció