Dupla csokis süti kókuszos krémmel töltve: az alap egyszerű kevert tészta
A kókuszkrémes, csokis sütit egyszerűbb elkészíteni, mint egy piskótát, és mindenki rájár majd.
A kókuszreszelék viszonylag olcsó, és nagyon jó dolgokat hozhatsz ki belőle. Sok csokival még csábítóbb. Nem nehezebb elkészíteni, mint egy muffint, hiszen csak össze kell keverni a száraz és a nedves hozzávalókat. A tésztát percek alatt összeállítod, és a kókuszos krémmel is gyorsan végzel.

Csokis, kókuszkrémes süti
Hozzávalók
A tésztához
- 22 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 3 db tojás
- 1.5 dl étolaj
- 5 dkg étcsoki
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál baracklekvár
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
A krémhez
- 1 csomag kókuszos pudingpor
- 7 dkg kókuszreszelék
- 3 dl tej
- 3 evőkanál cukor
A tetejére
- 10 dkg étcsoki
- 1 evőkanál vaj
Elkészítés:
A csokit olvaszd fel vízgőz felett. A tojásokat keverd össze a cukorral, az olajjal, majd add hozzá az olvasztott csokit és a lekvárt. Szitáld hozzá a kakaóval, a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval mixelt lisztet. A masszát simítsd egy sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe, és 180 fokos sütőben süsd meg körülbelül 30 perc alatt.
A krémhez a pudingport keverd csomómentesre a tejjel, majd rakd hozzá a cukrot, és kevergetve, kis lángon főzd sűrűre. Még melegen add hozzá a kókuszreszeléket.
A tésztát vágd ketté, és töltsd meg a kókuszos krémmel. A tetejére vízgőz felett olvaszd fel az étcsokit, keverd hozzá a vajat, majd kend gyorsan a süti tetejére.
