Csupa csokis süti fényes mázzal a tetején: a tésztába lekvár is kerül

A csokiimádók nagy kedvence lesz ez a kevert, puha tésztájú süti, amit elrontani sem lehet.

Csokis kevert süti
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csokis sütikből soha nem elég! A tésztáját percek alatt összeállíthatod, és a csoki mellé még lekvár is kerül bele. Így garantáltan nem szárad ki. Sütheted tepsiben, és kenyérformában is készítheted, ez azonban befolyásolja a sütés idejét is. A tetejére máz is kerül, amitől extra krémes lesz. 

Csokis kevert süti

Hozzávalók

A tésztához

  • 22 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg étcsoki
  • 4 evőkanál lekvár
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 db tojás
  • 1.5 dl tej
  • 1 csomag sütőpor

A mázhoz

  • 4 evőkanál víz
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojást üsd egy tálba, majd  keverd habosra a vajjal, a cukorral, és dolgozd hozzá a lekvárt. Vegyítsd a lisztet, a kakaót, a kis darabokra vágott csokit és a sütőport, majd a tejjel felváltva dolgozd a masszába. 

A homogén, csomómentes tésztát egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt sütőformába, és 180 fokon süsd meg 35-45 perc alatt. A sütés ideje a forma nagyságától is függ. Mielőtt kivennéd a sütőből, teszteld tűpróbával.

A tetejére a kakaóport keverd össze a vízzel, a porcukorral, öntsd hozzá az olajat, és melegítsd össze, majd kend gyorsan a süti tetejére, és várd meg, míg megszilárdul. 

A brownie is tökéletes arra, hogy megédesítsd egy kicsit a napodat.

Brownie alaprecept, ami mindig beválik: roppanós a teteje, puha a belseje

A világ egyik legszerethetőbb csupa csokis sütije a brownie. Hogy miért? Egyszerű az összeállítása és sokféleképpen felturbózhatjuk a tésztát.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük