Csupa csokis süti fényes mázzal a tetején: a tésztába lekvár is kerül
A csokiimádók nagy kedvence lesz ez a kevert, puha tésztájú süti, amit elrontani sem lehet.
A csokis sütikből soha nem elég! A tésztáját percek alatt összeállíthatod, és a csoki mellé még lekvár is kerül bele. Így garantáltan nem szárad ki. Sütheted tepsiben, és kenyérformában is készítheted, ez azonban befolyásolja a sütés idejét is. A tetejére máz is kerül, amitől extra krémes lesz.
Csokis kevert süti
Hozzávalók
A tésztához
- 22 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 5 dkg étcsoki
- 4 evőkanál lekvár
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 db tojás
- 1.5 dl tej
- 1 csomag sütőpor
A mázhoz
- 4 evőkanál víz
- 2 evőkanál kakaó
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál porcukor
Elkészítés:
A tojást üsd egy tálba, majd keverd habosra a vajjal, a cukorral, és dolgozd hozzá a lekvárt. Vegyítsd a lisztet, a kakaót, a kis darabokra vágott csokit és a sütőport, majd a tejjel felváltva dolgozd a masszába.
A homogén, csomómentes tésztát egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt sütőformába, és 180 fokon süsd meg 35-45 perc alatt. A sütés ideje a forma nagyságától is függ. Mielőtt kivennéd a sütőből, teszteld tűpróbával.
A tetejére a kakaóport keverd össze a vízzel, a porcukorral, öntsd hozzá az olajat, és melegítsd össze, majd kend gyorsan a süti tetejére, és várd meg, míg megszilárdul.
A brownie is tökéletes arra, hogy megédesítsd egy kicsit a napodat.
Brownie alaprecept, ami mindig beválik: roppanós a teteje, puha a belseje
A világ egyik legszerethetőbb csupa csokis sütije a brownie. Hogy miért? Egyszerű az összeállítása és sokféleképpen felturbózhatjuk a tésztát.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció