Pillekönnyű tésztájú csokis kuglóf: 15 perc munkával, macera nélkül
A csokis kuglóf tulajdonképpen egy egyszerű kevert tészta, ami a különleges formától válik elegáns desszertté.
Kuglófot ne csak ünnepekre süss, mindig jólesik a puha tészta. A kevert változat egyszerű, nem száraz, ráadásul alig van vele munka, inkább a sütési idő hosszadalmas. Gazdagítsd csokival, hogy még finomabb legyen.
Csokis kevert kuglóf
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 10 dkg étcsoki
- 4 db tojás
- 1 dl tej
- 1 dl olaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
A tetejére
- 5 dkg csoki
Elkészítés:
Az étcsokit vízgőz felett olvaszd fel. A tojásokat válaszd szét, és a fehérjéből verj kemény habot. A sárgákat keverd ki jól a kétféle cukorral. Ha már szép fényes, akkor öntsd hozzá az olajat és a tejet, majd dolgozd bele az olvasztott csokit és a sütőporral elkevert lisztet. Dolgozd csomómentesre, végül forgasd bele a tojáshabot.
A kuglófformát kend ki vajjal, és szórd meg liszttel. A masszát egyengesd a formába, és tedd előmelegített sütőbe. Süsd 170 fokon körülbelül 50 percig, majd végezz tűpróbát. Amennyiben nem lesz ragacsos a kuglófba szúrt tű, kiveheted a sütőből. Pár percet pihentesd, majd borítsd egy tálra.
A tetejére is csorgathatsz olvasztott csokit!
A mákos-citromos kuglóf szintén nagyon egyszerűen elkészíthető, puha finomság.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció