Pillekönnyű tésztájú csokis kuglóf: 15 perc munkával, macera nélkül
A csokis kuglóf tulajdonképpen egy egyszerű kevert tészta, ami a különleges formától válik elegáns desszertté.

csokis-kuglof-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kuglófot ne csak ünnepekre süss, mindig jólesik a puha tészta. A kevert változat egyszerű, nem száraz, ráadásul alig van vele munka, inkább a sütési idő hosszadalmas. Gazdagítsd csokival, hogy még finomabb legyen. 

Csokis kevert kuglóf

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg étcsoki
  • 4 db tojás
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tetejére

  • 5 dkg csoki
Recept idők

Elkészítés:

Az étcsokit vízgőz felett olvaszd fel. A tojásokat válaszd szét, és a fehérjéből verj kemény habot. A sárgákat keverd ki jól a kétféle cukorral. Ha már szép fényes, akkor öntsd hozzá az olajat és a tejet, majd dolgozd bele az olvasztott csokit és a sütőporral elkevert lisztet. Dolgozd csomómentesre, végül forgasd bele a tojáshabot.
A kuglófformát kend ki vajjal, és szórd meg liszttel. A masszát egyengesd a formába, és tedd előmelegített sütőbe. Süsd 170 fokon körülbelül 50 percig, majd végezz tűpróbát. Amennyiben nem lesz ragacsos a kuglófba szúrt tű, kiveheted a sütőből. Pár percet pihentesd, majd borítsd egy tálra.
A tetejére is csorgathatsz olvasztott csokit!
A mákos-citromos kuglóf szintén nagyon egyszerűen elkészíthető, puha finomság.

Ezt is szeretjük