Ellenállhatatlan, csokis, kekszes torta: ezt még sütni sem kell
A csokis-kekszes torta fantasztikusan lágy és krémes, ráadásul nem kell mellette ácsorogni.

csokis-kekszes-suti
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Csak pár kulcsdarab kell a mindig sikkes és nőies öltözékhez: nyújtják az alakot és karcsúsítanak »

Ezeket edd rendszeresen a teltebb, rugalmasabb arcbőrért: minden megvan bennük, ami segíti a feszességet »

Rebel Wilson rátalált az egészséges fogyás receptjére: remek formában van a 40 éves színésznő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csokis-kekszes tortával könnyen lenyűgözhetsz mindenkit. Az alap egyszerű, kekszes massza, a csokis réteg pedig nem más, mint a franciák kedvence, a lágy ganache. Csak arra figyelj, hogy jó minőségű csokiból készítsd. Megszórhatod a kész sütit kakaóval, csokiforgáccsal, de cukorkákkal, marcipánnal is díszítheted.

Csokis, kekszes torta

Hozzávalók 16 szelethez:

Az alaphoz

  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 20 dkg keksz

A csokis réteghez

  • 20 dkg csoki
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl habtejszín
  • 8 g zselatin
  • kakaó
Recept idők

Ha szükséges, a kekszet daráld le, és keverd össze az olvasztott vajjal. Ha nem elég édes, egy-két evőkanál cukrot is rakhatsz hozzá. Gyúrd össze, majd egyengesd egy tortaforma aljára és oldalára. 

A tejszínt öntsd egy lábosba, rakd hozzá a zselatint, a vajat, és kezdd melegíteni. Figyelj, hogy ne forrjon. Amikor már elég meleg, öntsd a kis darabokra tördelt csokoládéra. Várj pár percig, amíg a csoki jól megolvad, majd kevergesd addig, amíg homogén nem lesz. Öntsd rá az alapra, majd egyengesd el. Tedd legalább két órára a hűtőbe, hogy a torta megdermedjen. A tetejére szórhatsz kakaót.
Próbáltad már az angolok sütés nélküli, csodás csokis desszertjét? A triffin pofonegyszerű és isteni. 

Ezt is szeretjük