Ellenállhatatlan, csokis, kekszes torta: ezt még sütni sem kell
A csokis-kekszes torta fantasztikusan lágy és krémes, ráadásul nem kell mellette ácsorogni.

csokis-kekszes-suti
Ez is érdekelhet

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

Mádai Vivien, Ördög Nóra és Tatár Csilla a Triumph tavaszi kampányában tündökölnek (x)

Tavaszi feltöltődés Burgenlandban (x)

beauty and style

Így viseld a sárgát tavasszal: ezekkel a színekkel mutat a legjobban »

Jennifer Lawrence friss fotói igazán ütősek: a 28 éves színésznő vagányabb, mint valaha »

Ide soha ne kend a levendulaolajat, hiába ajánlják – Máshol viszont csodaszer »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csokis-kekszes tortával könnyen lenyűgözhetsz mindenkit. Az alap egyszerű, kekszes massza, a csokis réteg pedig nem más, mint a franciák kedvence, a lágy ganache. Csak arra figyelj, hogy jó minőségű csokiból készítsd. Megszórhatod a kész sütit kakaóval, csokiforgáccsal, de cukorkákkal, marcipánnal is díszítheted.

Csokis, kekszes torta

Hozzávalók 16 szelethez:

Az alaphoz

  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 20 dkg keksz

A csokis réteghez

  • 20 dkg csoki
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl habtejszín
  • 8 g zselatin
  • kakaó
Recept idők

Ha szükséges, a kekszet daráld le, és keverd össze az olvasztott vajjal. Ha nem elég édes, egy-két evőkanál cukrot is rakhatsz hozzá. Gyúrd össze, majd egyengesd egy tortaforma aljára és oldalára. 

A tejszínt öntsd egy lábosba, rakd hozzá a zselatint, a vajat, és kezdd melegíteni. Figyelj, hogy ne forrjon. Amikor már elég meleg, öntsd a kis darabokra tördelt csokoládéra. Várj pár percig, amíg a csoki jól megolvad, majd kevergesd addig, amíg homogén nem lesz. Öntsd rá az alapra, majd egyengesd el. Tedd legalább két órára a hűtőbe, hogy a torta megdermedjen. A tetejére szórhatsz kakaót.
Próbáltad már az angolok sütés nélküli, csodás csokis desszertjét? A triffin pofonegyszerű és isteni. 

Ezt is szeretjük