Ellenállhatatlan, csokis, kekszes torta: ezt még sütni sem kell
A csokis-kekszes torta fantasztikusan lágy és krémes, ráadásul nem kell mellette ácsorogni.

csokis-kekszes-suti
Ez is érdekelhet

Rendkívüli ajánlatokkal készül a dm! (x)

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

beauty and style

Ha van egy drapp nadrágod, meg van oldva a nyári öltözéked: őrült sok variációt mutatunk »

Okos fényvédő kencék, melyek a bőröregedést is lassítják: óvják és támogatják a bőrt »

Az 53 éves Pamela Anderson éppolyan dögös, mint a ’90-es években: a Baywatch sztárja most táskákat népszerűsít »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csokis-kekszes tortával könnyen lenyűgözhetsz mindenkit. Az alap egyszerű, kekszes massza, a csokis réteg pedig nem más, mint a franciák kedvence, a lágy ganache. Csak arra figyelj, hogy jó minőségű csokiból készítsd. Megszórhatod a kész sütit kakaóval, csokiforgáccsal, de cukorkákkal, marcipánnal is díszítheted.

Csokis, kekszes torta

Hozzávalók 16 szelethez:

Az alaphoz

  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 20 dkg keksz

A csokis réteghez

  • 20 dkg csoki
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl habtejszín
  • 8 g zselatin
  • kakaó
Recept idők

Ha szükséges, a kekszet daráld le, és keverd össze az olvasztott vajjal. Ha nem elég édes, egy-két evőkanál cukrot is rakhatsz hozzá. Gyúrd össze, majd egyengesd egy tortaforma aljára és oldalára. 

A tejszínt öntsd egy lábosba, rakd hozzá a zselatint, a vajat, és kezdd melegíteni. Figyelj, hogy ne forrjon. Amikor már elég meleg, öntsd a kis darabokra tördelt csokoládéra. Várj pár percig, amíg a csoki jól megolvad, majd kevergesd addig, amíg homogén nem lesz. Öntsd rá az alapra, majd egyengesd el. Tedd legalább két órára a hűtőbe, hogy a torta megdermedjen. A tetejére szórhatsz kakaót.
Próbáltad már az angolok sütés nélküli, csodás csokis desszertjét? A triffin pofonegyszerű és isteni. 

Ezt is szeretjük