Csokis ezerlapos süti, hamis változatban: ez gyorsan elkészül
Az ezerlapos süti, azaz a mille-feuille a franciák egyik nagy kedvence: csokikrémmel igazán pazar.

Csokis ezerlapos süti, hamis változatban: ez gyorsan elkészül
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Gigi Hadidról meseszép fotók készültek: talán sosem volt még ilyen nőies a modell »

Mi történt már megint Nicole Kidman arcával? Átlátszó ruhája sem vonja el róla a figyelmet »

Szorítja, nyomja a lábad a cipő? Okos trükkök, melyekkel kényelmessé teheted »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A franciák legendás krémesét, az ezerlapos sütit bolti leveles tésztából gyorsan és egyszerűen elkészítheted. Ezzel mindig villoghatsz, és még elrontani sem tudod. Legtöbbször tejszínhabbal töltik meg, de házi, könnyed csokikrémmel is legalább olyan jó.

Hozzávalók:

  • 25 dkg leveles tészta
  • 20 dkg étcsoki
  • 2.5 dl habtejszín
  • mogyoró
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztát nyújtsd ki 30x15 centis téglalapra, majd rakd egy nagy tepsibe, és szurkáld meg több helyen villával. Így nem fog összeugrani a tészta sütés közben. Locsold meg kevés vízzel, és rakj rá egy másik tepsit vagy sütőrácsot, hogy ne púposodjon fel. Tedd előmelegített sütőbe, majd süsd aranybarnára 10-12 perc alatt. Várd meg, míg kihűl a tészta, és vágd fel azonos nagyságú lapokra.
 

A krémhez a jó minőségű étcsokit tördeld apró darabokra. A tejszínt öntsd egy lábosba, és kis lángon melegítsd forráspontig, majd rakd bele az étcsokit. Várd meg, míg kihűl, és robotgéppel verd habosra. Állítsd össze a sütiket, három réteg tészta közé kenj két réteg krémet, a tetejére pedig szórj mogyorót. 

Ezt is szeretjük