Csokis ezerlapos süti, hamis változatban: ez gyorsan elkészül
Az ezerlapos süti, azaz a mille-feuille a franciák egyik nagy kedvence: csokikrémmel igazán pazar.


- Ez a nőies cipőfazon 60 éve nem ment ki a divatból: a Chanel klasszikusáért még ma is bolondulnak a nők »
- Bőrszépítő vitaminbomba, ami kiűzi a toxinokat és beindítja a lomha emésztést: ízletes smoothie spenóttal »
- 3 őrjítően szexi, dús hatású frizura Brigitte Bardot-tól: a színésznő tudta, hogyan legyen bájosan kócos »
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- Meghan új frizurája telitalálat: az állapotos hercegné gyönyörűen fest a friss felvételen
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
A franciák legendás krémesét, az ezerlapos sütit bolti leveles tésztából gyorsan és egyszerűen elkészítheted. Ezzel mindig villoghatsz, és még elrontani sem tudod. Legtöbbször tejszínhabbal töltik meg, de házi, könnyed csokikrémmel is legalább olyan jó.
Csokis ezerlapos süti
Hozzávalók:
- 25 dkg leveles tészta
- 20 dkg étcsoki
- 2.5 dl habtejszín
- mogyoró
Elkészítés:
A leveles tésztát nyújtsd ki 30x15 centis téglalapra, majd rakd egy nagy tepsibe, és szurkáld meg több helyen villával. Így nem fog összeugrani a tészta sütés közben. Locsold meg kevés vízzel, és rakj rá egy másik tepsit vagy sütőrácsot, hogy ne púposodjon fel. Tedd előmelegített sütőbe, majd süsd aranybarnára 10-12 perc alatt. Várd meg, míg kihűl a tészta, és vágd fel azonos nagyságú lapokra.
A krémhez a jó minőségű étcsokit tördeld apró darabokra. A tejszínt öntsd egy lábosba, és kis lángon melegítsd forráspontig, majd rakd bele az étcsokit. Várd meg, míg kihűl, és robotgéppel verd habosra. Állítsd össze a sütiket, három réteg tészta közé kenj két réteg krémet, a tetejére pedig szórj mogyorót.

Még több recept