Hihetetlenül puha, csokis egyensúlysüti: el sem tudod rontani az arányokat
Az egyensúlytészta egyszerű alapsütemény, amit kedvedre alakíthatsz. Kakaóval, csokival mennyei egy forró ital mellé vagy akár tízóraira.

csokis-egyensulysuti-recept
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ehhez a puha sütihez a tojás súlyával azonos mennyiségű vaj, cukor és száraz hozzávaló szükséges. A kezdőket sem állítja túl nagy kihívás elé, és a méricskélést sem lehet elrontani. Az egyszerű tésztát feldobja a kakaó és a csoki. A sütés idejét jelentősen befolyásolja, hogy milyen formában készíted, kenyérformában lassabban sül át. 

Csokis egyensúlysüti

Hozzávalók:

  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg étcsoki
  • 5 dkg kakaópor
  • 5 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 0.5 csomag sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A puha vajat és a kétféle cukrot keverd jó krémesre gépi habverővel, majd egyesével add hozzá a tojássárgákat. Forgasd hozzá a kakaóval, a sóval, a sütőporral és a kis darabokra tördelt étcsokival vegyített lisztet. Végül laza mozdulatokkal dolgozd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét. 

Simítsd a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy kenyérformába. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 35-40 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizd a tésztát, azaz szúrj bele egy hegyes kést vagy fogvájót. Ha nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Ellenkező esetben süsd tovább. 
A kakaós piskóta is egyszerű és ellenállhatatlan. Tökéletes önmagában, de tortaalap is lehet. 

Ezt is szeretjük