Csokis-diós holdak puha piskótából - Egyszerű, mégis különleges
A csokis-diós holdakból érdemes nagyobb adagot sütni, mert gyorsan fogy, viszont sokáig eláll.

Csokis-diós holdak puha piskótából - Egyszerű, mégis különleges
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Gyönyörű esküvői ruhák, amiket a nyüzsgő nagyváros ihletett: a Daalarna modern hercegnőknek tervezett »

Így nem lesz unalmas a fekete és fehér kombinációja: stílusos szetteket mutatunk »

Nem sokat bíznak a képzeletre a 80-as évek legdögösebb ruhafazonjai: Emily Ratajkowski sportot űz a villantásból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a süti csokis, diós, mutatós és nagyon finom. A tésztája piskóta, ami a vajtól még a szokásosnál is lágyabb, és napok múlva is puha és omlós. A csokis-diós holdak bármilyen ünnepi tálcán jól mutatnak. Ebből bárki bármennyit elkapkodna.

Csokis-diós holdak

Hozzávalók 30 darabhoz:

Piskótához

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg dió
  • 10 dkg étcsoki
  • 3 db tojás
  • 1 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet

Tetejére

  • 10 dkg étcsoki
  • 5 dkg dió
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a sárgáját keverd világosra a cukorral és a puha vajjal. Öntsd hozzá a tejet, majd fokozatosan adagold hozzá a sütőporral vegyített lisztet, a kis darabokra vágott csokit és a diót. Végül a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, és óvatosan forgasd a masszába. Vigyázz, nehogy megtörd a tésztát.
 

Amikor sima, csomómentes, rakd egy vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és 170 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Mielőtt kivennéd a sütőből, végezz tűpróbát. Ha a sütibe szúrt tűre vagy késre nem ragad massza, elkészült. Várd meg, míg kihűl, majd pogácsaszaggatóval szúrj ki belőle kis félholdakat. A tetejére a csokit olvaszd meg, forgasd bele a sütiket, és szórd meg darált dióval.

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük