Csokis-diós holdak puha piskótából - Egyszerű, mégis különleges
A csokis-diós holdakból érdemes nagyobb adagot sütni, mert gyorsan fogy, viszont sokáig eláll.

Csokis-diós holdak puha piskótából - Egyszerű, mégis különleges
Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Fényes és dús lesz, ha így egyenesíted ki a hullámos hajat! »

6 perc az egész torna, de csodás popsit és feszes combokat varázsol »

Ezek az alapszínek legyenek ott a szekrényedben! Mindent egyszerűbbé tesznek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a süti csokis, diós, mutatós és nagyon finom. A tésztája piskóta, ami a vajtól még a szokásosnál is lágyabb, és napok múlva is puha és omlós. A csokis-diós holdak bármilyen ünnepi tálcán jól mutatnak. Ebből bárki bármennyit elkapkodna.

Hozzávalók 30 darabhoz:

Piskótához

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg dió
  • 10 dkg étcsoki
  • 3 db tojás
  • 1 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

Tetejére

  • 10 dkg étcsoki
  • 5 dkg dió
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a sárgáját keverd világosra a cukorral és a puha vajjal. Öntsd hozzá a tejet, majd fokozatosan adagold hozzá a sütőporral vegyített lisztet, a kis darabokra vágott csokit és a diót. Végül a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, és óvatosan forgasd a masszába. Vigyázz, nehogy megtörd a tésztát.
 

Amikor sima, csomómentes, rakd egy vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és 170 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Mielőtt kivennéd a sütőből, végezz tűpróbát. Ha a sütibe szúrt tűre vagy késre nem ragad massza, elkészült. Várd meg, míg kihűl, majd pogácsaszaggatóval szúrj ki belőle kis félholdakat. A tetejére a csokit olvaszd meg, forgasd bele a sütiket, és szórd meg darált dióval.

Blog.hu ajánló