Foszlós csavart briós csokival megbolondítva: így tekercseld egyszerűen
A káprázatos csokis briósokat egyszerűbb elkészíteni, mint elsőre gondolnád.

csokis-csavart-brios
Ez is érdekelhet

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

Mádai Vivien, Ördög Nóra és Tatár Csilla a Triumph tavaszi kampányában tündökölnek (x)

Tavaszi feltöltődés Burgenlandban (x)

beauty and style

Ashley Graham igazi csinibaba: a hatvanas években is kitűnt volna szépségével »

Mintha Palvin Barbi ikertestvére lenne: a 18 éves modellt a világ legszebb lányának választották »

Így viseld a sárgát tavasszal: ezekkel a színekkel mutat a legjobban »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Fonott is, csokis is, tehát a kelt tésztából készülő briós csak étvágygerjesztő lehet. Az alapja egyszerű és jól bevált kalácstészta. Nem tudod elhibázni, ha figyelsz néhány apróságra. A legtöbb kelt tésztához hasonlóan ez is frissen a legfinomabb. Ne ijedj meg a tekercseléstől és a formázástól, pofonegyszerű! A siker pedig garantált. 

Csokis csavart briós

Hozzávalók 8 darabhoz:

Tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 2.5 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 3 db tojás
  • 1 csipet só
  • 10 dkg étcsoki

Kenéshez

  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, a feléhez adj egy teáskanál cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Várd meg, míg felfut, azaz jól megnő a térfogata, és habos lesz a teteje. A lisztet szitáld egy tálba, rakd hozzá a maradék cukrot, a megkelt élesztőt, a sót, majd kezdd összedolgozni. Üsd bele egyenként a tojásokat, fokozatosan dolgozd hozzá a maradék tejet, végül a puha vajat is tedd hozzá. Érdemes bevetni dagasztáshoz a robotgépet, gyorsabban végzel. Fényes, rugalmas tésztát kell kapni. Letakarva keleszd bő fél órán át.
 

Amikor a duplájára nő, oszd a tésztát két egyenlő részre, és nyújtsd ugyanakkora lapokra. Az egyiket szórd meg az apróra vágott csoki felével. A másik lapot fektesd a tetejére, derelyevágóval vagy éles késsel vágj belőle két centi vastag csíkokat. Ezeket hosszában csavard meg, és csiga alakban tekerd fel. Rendezd a briósokat sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra, kend meg felvert tojással, és szórd meg a megmaradt csokival. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt.

Ezt is szeretjük