Foszlós csavart briós csokival megbolondítva: így tekercseld egyszerűen
A káprázatos csokis briósokat egyszerűbb elkészíteni, mint elsőre gondolnád.

csokis-csavart-brios
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Fonott is, csokis is, tehát a kelt tésztából készülő briós csak étvágygerjesztő lehet. Az alapja egyszerű és jól bevált kalácstészta. Nem tudod elhibázni, ha figyelsz néhány apróságra. A legtöbb kelt tésztához hasonlóan ez is frissen a legfinomabb. Ne ijedj meg a tekercseléstől és a formázástól, pofonegyszerű! A siker pedig garantált. 

Csokis csavart briós

Hozzávalók 8 darabhoz:

Tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 2.5 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 3 db tojás
  • 1 csipet
  • 10 dkg étcsoki

Kenéshez

  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, a feléhez adj egy teáskanál cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Várd meg, míg felfut, azaz jól megnő a térfogata, és habos lesz a teteje. A lisztet szitáld egy tálba, rakd hozzá a maradék cukrot, a megkelt élesztőt, a sót, majd kezdd összedolgozni. Üsd bele egyenként a tojásokat, fokozatosan dolgozd hozzá a maradék tejet, végül a puha vajat is tedd hozzá. Érdemes bevetni dagasztáshoz a robotgépet, gyorsabban végzel. Fényes, rugalmas tésztát kell kapni. Letakarva keleszd bő fél órán át.
 

Amikor a duplájára nő, oszd a tésztát két egyenlő részre, és nyújtsd ugyanakkora lapokra. Az egyiket szórd meg az apróra vágott csoki felével. A másik lapot fektesd a tetejére, derelyevágóval vagy éles késsel vágj belőle két centi vastag csíkokat. Ezeket hosszában csavard meg, és csiga alakban tekerd fel. Rendezd a briósokat sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra, kend meg felvert tojással, és szórd meg a megmaradt csokival. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt.

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük