Ellenállhatatlan, csokis banánkenyér: napokig puha, szaftos marad
A banán csodát tesz a csokis tésztával, hisz pillekönnyűvé varázsolja, és sokáig nem szárad ki.

csokis-banankenyer
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csokoládés banánkenyérhez az érett, akár már enyhén barna banánok tökéletesek. A vajat helyettesítheted kókuszzsírral, ami még inkább feldobja a süteményt, a különleges ízről pedig a szegfűbors gondoskodik. A könnyű, szaftos banánkenyér mindig jólesik egy bögre forró ital mellé, de akár a vendégeket is megkínálhatod vele. 

Csokis banánkenyér

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg kakaópor
  • 3 db banán
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 késhegynyi szegfűbors
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra, egy kenyérformát lisztezz és vajazz ki. A banánt egy nagy tálban törd össze villával. Olvaszd fel a vajat, csorgasd a banánhoz, majd add hozzá a cukrot, a tojást és a vaníliás cukrot. Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a kakaóport, a sót, a szegfűborsot és a szódabikarbónát, majd vegyítsd a tojásos keverékkel. Az étcsokit reszeld le vagy vágd apróra, és rakd a tésztához.

A masszát simítsd a kenyérformába, és süsd nagyjából egy órát. Teszteld, mielőtt kiveszed a sütőből. Ha a tésztába szúrt tűre nem ragad massza, biztosan elkészült.
A csoki az eperhez is remekül passzol, például ebben az isteni brownie-ban. Télen fagyasztott gyümölcsből is elkészítheted.

Ezt is szeretjük