Csupa csokis pufi palacsinták: a tészta és a szósz is mennyei

Még finomabbak a pufi amerikai palacsinták, ha csokis tésztából kevered ki őket.

Csokis amerikai palacsinta receptje

Az amerikai palacsinta tésztája sűrűbb, olvasztott vaj is kerül bele, és sokféleképpen variálható. Izgalmas édességet készíthetsz, ha az alapreceptet kakaóporral dúsítod, kisütés után pedig mélyfekete csokikrémmel öntöd le őket.

Csokis amerikai palacsinta

Hozzávalók

A palacsintához

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 2.5 dl tej
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet
  • olaj a sütéshez
  • gyümölcsök a tálaláshoz

A csokiöntethez

  • 3 evőkanál víz
  • 2 csapott evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál kristálycukor
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, és keverd hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot és a tojást. A lisztet szitáld át, add hozzá a szódabikarbónát, a sót és a kakaóport, öntsd a tojásos tejhez, és keverd össze. A vajat olvaszd fel, csorgasd a tésztához, és robotgéppel keverd simára a masszát. Egy serpenyőben hevíts olajat, merőkanállal merj ki a sűrű tésztából, és oldalanként két-három perc alatt süsd meg a palacsintákat.

A csokiöntethez a kakaóport, a kristálycukrot és a vizet tedd egy kis lábosba, és alacsony lángon melegítsd őket össze, amíg a cukor teljesen felolvad. Öntsd a palacsinták tetejére, és tálald friss, fagyasztott vagy konzervgyümölcsökkel.

Még finomabb lesz az amerikai palacsinta, ha házi készítésű csokipudinggal tálalod.

Ezt is szeretjük