Házi csokilikőr, amit ha most elkészítesz, karácsonyra lesz igazán finom
Ez a házi csokilikőr nem túl édes, kellemesen krémes, és karácsonyra lesz tökéletes.
![Házi csokilikőr](https://kep.index.hu/1/0/2134/21343/213437/21343746_d08af84df9d54cc77d92e40243051d7f_wm.jpg)
Ha szeretsz gasztroajándékokat készteni, akkor a házi csokilikőrt feltétlenül próbáld ki! Tejszínnel, minőségi csokiból, kávéval megbolondítva igazán kapós lesz. Mivel alkoholt is tartalmaz, sokáig eláll a hűtőben. Így ne hagyd az elkészítését az ajándékozás előtti utolsó pillanatokra. Ráadásul, ha tovább áll, jobban összeérnek az ízek.
Csokilikőr recept
Hozzávalók
- 25 dkg cukor
- 20 dkg étcsoki
- 4 dl vodka
- 2 dl habtejszín
- 0.5 rúd vanília
- 1 dl tej
- 0.5 dl kávé
- 3 db csillagánizs
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
A tejet és a tejszínt öntsd egy lábosba, add hozzá a cukrot, a fahéjat és a csillagánizst, a vanília kikapart magját, és kezdd melegíteni. Figyelj, hogy ne forrjon. Tördeld bele a jó minőségű, legalább 60 százalékos étcsokoládét. Kevergesd, amíg sima nem lesz. Végül a vodkát és a kávét is öntsd hozzá, majd ismét jól kavard meg.
Lefedve érleld öt-hat napig a hűtőben, majd töltsd üvegekbe, és hagyd állni legalább két hétig, hogy az ízek jól összeérjenek. Közben időnként rázogasd meg az italt.
![](https://kep.index.hu/1/0/2134/21344/213447/21344720_41d1efadfedcf123cea630dc6cddf06f_wm.jpg)
Még több recept