Házi csokilikőr, amit ha most elkészítesz, karácsonyra lesz igazán finom
Ez a házi csokilikőr nem túl édes, kellemesen krémes, és karácsonyra lesz tökéletes.

Házi csokilikőr, amit ha most elkészítesz, karácsonyra lesz igazán finom
Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

Magyar márka táskái New Yorkban: a Nini Molnar nemzetközi sikerekre tör »

Felejtsd el az uncsi karácsonyi zoknit: ajándékozz élményt! (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha szeretsz gasztroajándékokat készteni, akkor a házi csokilikőrt feltétlenül próbáld ki! Tejszínnel, minőségi csokiból, kávéval megbolondítva igazán kapós lesz. Mivel alkoholt is tartalmaz, sokáig eláll a hűtőben. Így ne hagyd az elkészítését az ajándékozás előtti utolsó pillanatokra. Ráadásul, ha tovább áll, jobban összeérnek az ízek.

Csokilikőr recept

Hozzávalók:

  • 25 dkg cukor
  • 20 dkg étcsoki
  • 4 dl vodka
  • 2 dl habtejszín
  • 0.5 rúd vanília
  • 1 dl tej
  • 0.5 dl kávé
  • 3 db csillagánizs
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A tejet és a tejszínt öntsd egy lábosba, add hozzá a cukrot, a fahéjat és a csillagánizst, a vanília kikapart magját, és kezdd melegíteni. Figyelj, hogy ne forrjon. Tördeld bele a jó minőségű, legalább 60 százalékos étcsokoládét. Kevergesd, amíg sima nem lesz. Végül a vodkát és a kávét is öntsd hozzá, majd ismét jól kavard meg.
Lefedve érleld öt-hat napig a hűtőben, majd töltsd üvegekbe, és hagyd állni legalább két hétig, hogy az ízek jól összeérjenek. Közben időnként rázogasd meg az italt.

Ezt is szeretjük