5 csodás házi fagylalt
A házi fagyi vagy szörbet igazi különlegesség, legyen szó vendégségről vagy családi ebédről. Elkészítésükhöz még fagylaltgép sem kell.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Kétszer dúsabb frizurát kapsz, ha így használod a hajvasalót »

Lassítja a ráncok képződését, de ennél többet is tud a kollagén: szakértő mondja el, miért hatékony »

A rövid dzseki az új divat: ilyen sokféleképpen viselheted »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A fagylalt a nyár elengedhetetlen kelléke, de nincs a közelben mindig egy jó kis cukrászda. Ez nem is baj, mert kis előkészület után te is készíthetsz otthon fagylaltot.

Íme, néhány egyszerű recept, melyhez még fagylaltgép sem kell. Egyszerűen, ha megfagyott, keverd át turmixgépben az egészet.

Jó, ha tudod, hogy az alkoholt tartalmazó fagyik nem szilárdulnak meg teljesen.

Vaníliafagylalt

Hozzávalók:

  • 15 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 4,7 dl tej
  • 2 vaníliarúd
  • 5 dl tejszín

A cukrot, a kicsit felvert tojást, a tejet és a felhasított vaníliát tedd egy lábasba, majd állandó kevergetés mellett addig főzd, amíg az állaga krémes lesz.

Ha kihűlt, tedd a mélyhűtőbe. A tejszínből verj kemény habot, majd a félig megfagyott krémmel keverd össze, és tedd vissza a mélyhűtőbe.

Csokoládéfagylalt

Hozzávalók:

  • 10 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 3 dl tej
  • 8 dkg csokoládé
  • 3 dl tejszín

A cukrot, a kicsit felvert tojást és a tejet egy lábasban főzd össze. A csokit vízfürdőben olvaszd meg, és keverd bele a krémbe. Ezt rakd be a mélyhűtőbe, amíg kissé megdermed. A tejszín verd fel kemény habbá. Vedd ki a kissé dermedt keveréket, habverővel kicsit keverd át, majd add a tejszínhabhoz. Felszolgálásig tedd vissza a mélyhűtőbe.

Likőrös fagylalt

Hozzávalók:

  • 3 dl tejszín
  • 30 dkg cukor
  • 3 dl víz
  • 5 cl Grand Marnier
  • 5 tojássárgája
  • 1 vaníliarúd

A cukorból és vízből készíts szirupot, főzd bele a felhasított vaníliarudat is. A tojássárgáját verd habbá, és add hozzá a szirupot folyamatos kevergetés mellett. Gőz fölött melegítsd fel a krémet, de ne forrald fel, mert a tojás kicsapódik. A tálat helyezd egy jéggel-vízzel töltött nagyobb edénybe, és verd habossá. Add hozzá a likőrt. A tejszínből készíts habot, és add a krémhez, majd tedd az egészet a mélyhűtőbe, és fagyaszd át.

Eperfagyi

Hozzávalók:

  • 25 dkg eper
  • 2 evőkanál méz
  • 3 dl joghurt
  • 2 evőkanál gyümölcspálinka

Az epret fagyaszd le, de használhatsz mirelitet is. Turmixold össze a hozzávalókat. Ha nem rögtön fogyasztod, akkor tárold a mélyhűtőben. Bármilyen más gyümölcsöt is használhatsz hozzá. Sőt, ha kicsit bűnözni akarsz, akkor csokidarabokat is keverhetsz hozzá a végén.

Kókuszfagyi

Hozzávalók:

  • 3 dl tejszín
  • 150 g mascarpone
  • 130 g porcukor
  • 1 doboz konzerv kókusztej - Ázsia-boltban kapható
  • 6-7 kanál kókuszreszelék
  • 1 vaníliarúd

A tejszínt verd habbá. A mascarponét verd habosra a cukorral és a kikapart vaníliával. Öntsd ehhez a kókusztejet, és add hozzá a reszeléket is. Óvatosan keverd össze a habbal, majd tedd a mélyhűtőbe a krémet. Miután megfagyott, keverd át még egyszer turmixgépben.

Ezt is szeretjük