5 csodás házi fagylalt
A házi fagyi vagy szörbet igazi különlegesség, legyen szó vendégségről vagy családi ebédről. Elkészítésükhöz még fagylaltgép sem kell.

- 5 dolog, ami idő előtt lassítja a kollagéntermelést: elősegítik a korai ráncokat és a petyhüdtséget »
- Ennél nőiesebb stílust el sem tudunk képzelni, és alapdarabokból összedobható: a francia sikk örök »
- Ezt a tornát ne hagyd ki, ha ülőmunkát végzel: fontos izmokat dolgoztatnak meg a pilates-gyakorlatok »
- A Dallas Pamelája a plasztikai beavatkozásai után: a 71 éves Victoria Principal friss fotókon
- Kvíz: mennyire ismered Európa városait? Teszteld földrajzi tudásodat!
- Ő a 18 éves Gáspár Virág párja: bombázóvá fogyott Krisztián mellett
- 10 kérdéses törikvíz az ötödikes tananyagból: tudod, mikor kötötték a vérszerződést?
- 4 szuperegészséges húsféle, ami sokkal jobb a csirkemellnél: kevesen fogyasztják, pedig változatosan elkészíthetők
A fagylalt a nyár elengedhetetlen kelléke, de nincs a közelben mindig egy jó kis cukrászda. Ez nem is baj, mert kis előkészület után te is készíthetsz otthon fagylaltot.
Íme, néhány egyszerű recept, melyhez még fagylaltgép sem kell. Egyszerűen, ha megfagyott, keverd át turmixgépben az egészet.
Jó, ha tudod, hogy az alkoholt tartalmazó fagyik nem szilárdulnak meg teljesen.
Vaníliafagylalt
Hozzávalók:
- 15 dkg cukor
- 2 tojás
- 4,7 dl tej
- 2 vaníliarúd
- 5 dl tejszín
A cukrot, a kicsit felvert tojást, a tejet és a felhasított vaníliát tedd egy lábasba, majd állandó kevergetés mellett addig főzd, amíg az állaga krémes lesz.
Ha kihűlt, tedd a mélyhűtőbe. A tejszínből verj kemény habot, majd a félig megfagyott krémmel keverd össze, és tedd vissza a mélyhűtőbe.
Csokoládéfagylalt
Hozzávalók:
- 10 dkg cukor
- 2 tojás
- 3 dl tej
- 8 dkg csokoládé
- 3 dl tejszín
A cukrot, a kicsit felvert tojást és a tejet egy lábasban főzd össze. A csokit vízfürdőben olvaszd meg, és keverd bele a krémbe. Ezt rakd be a mélyhűtőbe, amíg kissé megdermed. A tejszín verd fel kemény habbá. Vedd ki a kissé dermedt keveréket, habverővel kicsit keverd át, majd add a tejszínhabhoz. Felszolgálásig tedd vissza a mélyhűtőbe.
Likőrös fagylalt
Hozzávalók:
- 3 dl tejszín
- 30 dkg cukor
- 3 dl víz
- 5 cl Grand Marnier
- 5 tojássárgája
- 1 vaníliarúd
A cukorból és vízből készíts szirupot, főzd bele a felhasított vaníliarudat is. A tojássárgáját verd habbá, és add hozzá a szirupot folyamatos kevergetés mellett. Gőz fölött melegítsd fel a krémet, de ne forrald fel, mert a tojás kicsapódik. A tálat helyezd egy jéggel-vízzel töltött nagyobb edénybe, és verd habossá. Add hozzá a likőrt. A tejszínből készíts habot, és add a krémhez, majd tedd az egészet a mélyhűtőbe, és fagyaszd át.
Eperfagyi
Hozzávalók:
- 25 dkg eper
- 2 evőkanál méz
- 3 dl joghurt
- 2 evőkanál gyümölcspálinka
Az epret fagyaszd le, de használhatsz mirelitet is. Turmixold össze a hozzávalókat. Ha nem rögtön fogyasztod, akkor tárold a mélyhűtőben. Bármilyen más gyümölcsöt is használhatsz hozzá. Sőt, ha kicsit bűnözni akarsz, akkor csokidarabokat is keverhetsz hozzá a végén.
Kókuszfagyi
Hozzávalók:
- 3 dl tejszín
- 150 g mascarpone
- 130 g porcukor
- 1 doboz konzerv kókusztej - Ázsia-boltban kapható
- 6-7 kanál kókuszreszelék
- 1 vaníliarúd
A tejszínt verd habbá. A mascarponét verd habosra a cukorral és a kikapart vaníliával. Öntsd ehhez a kókusztejet, és add hozzá a reszeléket is. Óvatosan keverd össze a habbal, majd tedd a mélyhűtőbe a krémet. Miután megfagyott, keverd át még egyszer turmixgépben.
OLVASD EL EZT IS!

- barack
- leves
4 sűrű és hűsítő nyári gyümölcsleves

- szőlő
- barack
Jéghideg, tejszínes gyümölcslevesek

- eper
- leves