Gyors és könnyű csirkés penne: tele van a nyár kedvenc zöldségeivel
Ha a csirkemellet tésztával és zöldségekkel kombinálva kínálod, a laktató, finom fogással elégedett lesz mindenki.
Itt a különféle zöldséges ételek ideje! Bőven van miből válogatni, akár a kertedből szerzed be a hozzávalókat, akár a piacról. A semleges cukkini mellé megférnek a karakteresebb zöldségek is. A hús pedig akár maradék is lehet.
Csirkés, zöldséges penne
Hozzávalók
- 40 dkg penne
- 40 dkg csirkemell
- 1 db paprika
- 1 db cukkini
- 1 db lila hagyma
- 1 db paradicsom
- 1 dl tejszín
- 2 evőkanál petrezselyem aprított
- olaj
- só
- bors
Elkészítés:
A zöldségeket tisztítsd meg, mosd meg, töröld szárazra, és a csirkemellel együtt vágd fel ízlés szerint kisebb darabokra. Egy lábosban hevíts olajat, rakd bele a húst, és kevergetve süsd fehéredésig. Add hozzá a zöldségeket, fűszerezd sóval, borssal, és párold puhára körülbelül 15 perc alatt. A végén öntsd le a tejszínnel, és rottyantsd össze.
Közben a tésztát rakd lobogó, sós vízbe, adj hozzá kevés olajat, és főzd a csomagoláson található ideig. Szűrd le, csepegtesd le, majd forgasd össze a hússal és a zöldségekkel. Petrezselyemmel megszórva kínáld.
Az egylábasos tészták mindig praktikusak, hisz gyorsan elkészülnek, és kevés a mosogatnivaló utánuk. A paradicsomos penne csirkével laktató és finom is.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció