Szaftos, csirkés, zöldséges bulgur: fenséges egytálétel

A csirkés, zöldséges bulgur kiadós, ízletes, laktató, mégsem hizlal.

Csirkés, zöldséges bulgur
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ezt a szaftos fogást diétázók is ehetik, remek alternatívája lehet a rizses húsnak. A bulgur igazi szuperköret, rosttartalma több mint ötszöröse a barna rizsének. Ha csirkével, zöldségekkel kínálod, hosszú ideig nem leszel éhes. Ez a fogás még gyorsabban elkészül, ha maradt hétvégéről sült csirke. Vacsorára is eheted, mivel nem terheli meg a gyomrot.

Csirkés, zöldséges bulgur

Hozzávalók

  • 40 dkg csirkemell
  • 20 dkg gomba
  • 2 bögre bulgur
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paradicsom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db leveskocka
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, itasd fel róla papírtörlővel a nedvességet, és vágd kisebb kockákra. A vöröshagymát aprítsd fel, kevés olajon dinszteld meg, majd rakd hozzá a csirkemellet. Kevergetve pirítsd pár percig, majd önts hozzá vizet. Ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával, és morzsold hozzá a leveskockát.


Fedő alatt párold, majd, amikor a hús félig puha, tedd hozzá a feldarabolt paradicsomot, a megtisztított gombát és a bulgurt. Önts még hozzá öt-hat deci vizet. Hagyd addig főni, amíg a bulgur megpuhul, és magába szívja a vizet. 

Ezt is szeretjük