Szaftos, csirkés, zöldséges bulgur: fenséges egytálétel
A csirkés, zöldséges bulgur kiadós, ízletes, laktató, mégsem hizlal.

Szaftos, csirkés, zöldséges bulgur: fenséges egytálétel
Ez is érdekelhet

Sasszemklinika - Magyarország vezető szemészeti lézerklinikája túl a 100 000. látásjavító műtéten (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Így teheted még különlegesebbé a fekete rúzst: csodálatos, ezüstös smink »

Az éjszaka királynőjeként pózol Gisele Bündchen: a 38 éves modell ilyen gyönyörű »

Zseniális ötlet egy régi táskával: ahelyett, hogy kidobnád, így hasznosítsd újra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezt a szaftos fogást diétázók is ehetik, remek alternatívája lehet a rizses húsnak. A bulgur igazi szuperköret, rosttartalma több mint ötszöröse a barna rizsének. Ha csirkével, zöldségekkel kínálod, hosszú ideig nem leszel éhes. Ez a fogás még gyorsabban elkészül, ha maradt hétvégéről sült csirke. Vacsorára is eheted, mivel nem terheli meg a gyomrot.

Csirkés, zöldséges bulgur

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemell
  • 20 dkg gomba
  • 2 bögre bulgur
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paradicsom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db leveskocka
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, itasd fel róla papírtörlővel a nedvességet, és vágd kisebb kockákra. A vöröshagymát aprítsd fel, kevés olajon dinszteld meg, majd rakd hozzá a csirkemellet. Kevergetve pirítsd pár percig, majd önts hozzá vizet. Ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával, és morzsold hozzá a leveskockát.


Fedő alatt párold, majd, amikor a hús félig puha, tedd hozzá a feldarabolt paradicsomot, a megtisztított gombát és a bulgurt. Önts még hozzá öt-hat deci vizet. Hagyd addig főni, amíg a bulgur megpuhul, és magába szívja a vizet. 

Ezt is szeretjük