Szaftos, csirkés, zöldséges bulgur: fenséges egytálétel
A csirkés, zöldséges bulgur kiadós, ízletes, laktató, mégsem hizlal.
![Csirkés, zöldséges bulgur](https://kep.index.hu/1/0/2089/20893/208931/20893106_d19cef9cb7b4f0a991278d59e0690e0c_wm.jpg)
Ezt a szaftos fogást diétázók is ehetik, remek alternatívája lehet a rizses húsnak. A bulgur igazi szuperköret, rosttartalma több mint ötszöröse a barna rizsének. Ha csirkével, zöldségekkel kínálod, hosszú ideig nem leszel éhes. Ez a fogás még gyorsabban elkészül, ha maradt hétvégéről sült csirke. Vacsorára is eheted, mivel nem terheli meg a gyomrot.
Csirkés, zöldséges bulgur
Hozzávalók
- 40 dkg csirkemell
- 20 dkg gomba
- 2 bögre bulgur
- 2 db paradicsom
- 2 db paradicsom
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 1 db leveskocka
- só
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, itasd fel róla papírtörlővel a nedvességet, és vágd kisebb kockákra. A vöröshagymát aprítsd fel, kevés olajon dinszteld meg, majd rakd hozzá a csirkemellet. Kevergetve pirítsd pár percig, majd önts hozzá vizet. Ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával, és morzsold hozzá a leveskockát.
Fedő alatt párold, majd, amikor a hús félig puha, tedd hozzá a feldarabolt paradicsomot, a megtisztított gombát és a bulgurt. Önts még hozzá öt-hat deci vizet. Hagyd addig főni, amíg a bulgur megpuhul, és magába szívja a vizet.
![](https://kep.index.hu/1/0/2089/20893/208931/20893134_1d0b36eff8c43b52d8e8e9b03979221d_wm.jpg)
Még több recept