Szuperfinom csirkés tészta zöldségekkel: a gyerekek is imádni fogják
A csirkés, zöldséges tészta nemcsak mennyei, hanem hamar el is készül.
A tejszínes tészták nem véletlenül annyira népszerűek: sokféleképpen el lehet őket készíteni, hamar az asztalon vannak, és kiadósak. Ez a csirkés, zöldséges változat serpenyőben készül, és olyan zöldségekkel készítheted, amilyennel csak szeretnéd. Fagyasztott keverékből lesz a leggyorsabb, de frissből is tökéletes lesz: a lényeg, hogy vajon párold meg őket.
Csirkés, zöldséges, tejszínes tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg száraztészta
- 30 dkg csirkemellfilé
- 25 dkg fagyasztott zöldségkeverék
- 5 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- 1 csipet szerecsendió
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A tésztát forró, sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le.
A vajat egy serpenyőben olvaszd fel. Tedd rá a zöldségkeveréket, és öt-hét perc alatt párold puhára.
A csirkét kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, és serpenyőben, olívaolajon süsd fehéredésig. Keverd a párolt zöldségekhez, és öntsd fel tejszínnel. Szórd meg sóval, borssal, szerecsendióval, és főzd néhány percig, amíg elkezd besűrűsödni. Ekkor keverd hozzá a kifőtt tésztát, és melegítsd egy-két perc alatt össze, és frissen tálald.
A ricottás, spenótos tészta hús nélkül készül, és negyedóra alatt az asztalon lesz.
15 perces ricottás, spenótos tészta: a friss citrom a lelke
Rengeteg citrommal készül a krémes tészta, így nagyon frissítő az összhatás, tökéletes nyári ebéd!
ElolvasomKép: from_my_point_of_view / Getty Images
- tészta
- tejszínes tészta
- csirkemell
- zöldségkeverék
- csirkés tészta
- csirkés zöldséges tészta
- zöldséges tészta
- Recept
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek