Egyszerű csirkés tészta
Így hasznosítsd a hétvégi húsmaradékot
Ha már nem eszed meg jóízűen a megmaradt húst, dobj össze egy finom, fűszeres csirkés tésztát.

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Szoknya és kabát nőiesen: így lehetsz csinos a téli rétegekben »

Szétálló hajjal, pattanásokkal ébredt, 10 perc múlva csodásan festett: gyors trükkök fáradt napokra »

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sült hús volt a hétvégi ebéd, és nem fogyott el? Készíts belőle pikáns fogást! Mindent felhasználhatsz hozzá, amit a hűtőben találsz. Ez a módszer praktikus, egyszerű és pénztárcabarát. Tiborszki Dalma csirkés tésztáját te is szeretni fogod.

Csirkés tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg tészta
  • 25 dkg csirkemell
  • 10 dkg sajt
  • 3 dl tejföl
  • 2 tömlős krémsajt
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 konzerv kukorica
  • 1 vöröshagyma
  • bors
  • oregánó
  • bazsalikom
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát pucold meg, mosd meg, vágd apróra. Forrósíts kevés olajat serpenyőben vagy lábosban, dobd rá a húst kisebb darabokra vágva, és pirítsd meg. Öntsd hozzá a kukoricát a levével együtt. Fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal. Keverd hozzá a krémsajtot, a tejszínt, és főzd a szószt körülbelül 15 percig.

Közben egy nagy fazékban tégy oda vizet forrni. Ha lobog, dobd bele a tésztát, és kevés sót. Főzd körülbelül nyolc perc alatt fogkeményre, majd szűrd le, csepegtesd le. Keverd össze a tésztával a szószt, tedd vajjal kikent tűzálló tálba, rakj rá tejfölt, szórd meg reszelt sajttal. Told előmelegített sütőbe, és körülbelül 20 perc alatt süsd meg.

Ezt is szeretjük