Egyszerű csirkés tészta
Ha már nem eszed meg jóízűen a megmaradt húst, dobj össze egy finom, fűszeres csirkés tésztát.
Sült hús volt a hétvégi ebéd, és nem fogyott el? Készíts belőle pikáns fogást! Mindent felhasználhatsz hozzá, amit a hűtőben találsz. Ez a módszer praktikus, egyszerű és pénztárcabarát. Tiborszki Dalma csirkés tésztáját te is szeretni fogod.
Csirkés tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg tészta
- 25 dkg csirkemell
- 10 dkg sajt
- 3 dl tejföl
- 2 tömlős krémsajt
- 2 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 konzerv kukorica
- 1 vöröshagyma
- só
- bors
- oregánó
- bazsalikom
- olaj
Elkészítés:
A hagymát pucold meg, mosd meg, vágd apróra. Forrósíts kevés olajat serpenyőben vagy lábosban, dobd rá a húst kisebb darabokra vágva, és pirítsd meg. Öntsd hozzá a kukoricát a levével együtt. Fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal. Keverd hozzá a krémsajtot, a tejszínt, és főzd a szószt körülbelül 15 percig.
Közben egy nagy fazékban tégy oda vizet forrni. Ha lobog, dobd bele a tésztát, és kevés sót. Főzd körülbelül nyolc perc alatt fogkeményre, majd szűrd le, csepegtesd le. Keverd össze a tésztával a szószt, tedd vajjal kikent tűzálló tálba, rakj rá tejfölt, szórd meg reszelt sajttal. Told előmelegített sütőbe, és körülbelül 20 perc alatt süsd meg.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció