Egyszerű csirkés tészta

Így hasznosítsd a hétvégi húsmaradékot

Ha már nem eszed meg jóízűen a megmaradt húst, dobj össze egy finom, fűszeres csirkés tésztát.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sült hús volt a hétvégi ebéd, és nem fogyott el? Készíts belőle pikáns fogást! Mindent felhasználhatsz hozzá, amit a hűtőben találsz. Ez a módszer praktikus, egyszerű és pénztárcabarát. Tiborszki Dalma csirkés tésztáját te is szeretni fogod.

Csirkés tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg tészta
  • 25 dkg csirkemell
  • 10 dkg sajt
  • 3 dl tejföl
  • 2 tömlős krémsajt
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 konzerv kukorica
  • 1 vöröshagyma
  • bors
  • oregánó
  • bazsalikom
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát pucold meg, mosd meg, vágd apróra. Forrósíts kevés olajat serpenyőben vagy lábosban, dobd rá a húst kisebb darabokra vágva, és pirítsd meg. Öntsd hozzá a kukoricát a levével együtt. Fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal. Keverd hozzá a krémsajtot, a tejszínt, és főzd a szószt körülbelül 15 percig.

Közben egy nagy fazékban tégy oda vizet forrni. Ha lobog, dobd bele a tésztát, és kevés sót. Főzd körülbelül nyolc perc alatt fogkeményre, majd szűrd le, csepegtesd le. Keverd össze a tésztával a szószt, tedd vajjal kikent tűzálló tálba, rakj rá tejfölt, szórd meg reszelt sajttal. Told előmelegített sütőbe, és körülbelül 20 perc alatt süsd meg.

15867251 9b1b35dc7f55a50560304264948e666b wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük