
Egyszerű csirkés tészta
Ha már nem eszed meg jóízűen a megmaradt húst, dobj össze egy finom, fűszeres csirkés tésztát.

Sült hús volt a hétvégi ebéd, és nem fogyott el? Készíts belőle pikáns fogást! Mindent felhasználhatsz hozzá, amit a hűtőben találsz. Ez a módszer praktikus, egyszerű és pénztárcabarát. Tiborszki Dalma csirkés tésztáját te is szeretni fogod.

Csirkés tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg tészta
- 25 dkg csirkemell
- 10 dkg sajt
- 3 dl tejföl
- 2 tömlős krémsajt
- 2 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 konzerv kukorica
- 1 vöröshagyma
- só
- bors
- oregánó
- bazsalikom
- olaj
Elkészítés:
A hagymát pucold meg, mosd meg, vágd apróra. Forrósíts kevés olajat serpenyőben vagy lábosban, dobd rá a húst kisebb darabokra vágva, és pirítsd meg. Öntsd hozzá a kukoricát a levével együtt. Fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal. Keverd hozzá a krémsajtot, a tejszínt, és főzd a szószt körülbelül 15 percig.
Közben egy nagy fazékban tégy oda vizet forrni. Ha lobog, dobd bele a tésztát, és kevés sót. Főzd körülbelül nyolc perc alatt fogkeményre, majd szűrd le, csepegtesd le. Keverd össze a tésztával a szószt, tedd vajjal kikent tűzálló tálba, rakj rá tejfölt, szórd meg reszelt sajttal. Told előmelegített sütőbe, és körülbelül 20 perc alatt süsd meg.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció