Csirkés, spenótos rakott krumpli: vastag, ropogós sajtréteggel
Ha szereted a rakott krumplit, mindenképpen próbáld ki ezt a csirkével és spenóttal sült krémes, sajtos változatot is!

spenotos csirkes rakott krumpli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A spenót kiváló vasforrás tavasszal, így érdemes belőle minél többet fogyasztani. Remekül harmonizál a csirkével, a fűszeres tejszínnel. Krumplival együtt sütve pedig finom és laktató, kiadós egytálétel. A sok sajttól még finomabb, a tejszín pedig arról gondoskodik, hogy ne száradjon ki. 

Csirkés, spenótos rakott krumpli

Hozzávalók:

  • 70 dkg krumpli
  • 40 dkg filézett csirkemell
  • 20 dkg friss spenót
  • 20 dkg sajt
  • 4 dl főzőtejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál szerecsendió
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • 1 evőkanál vaj a tepsi kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit nagyjából fél óra alatt héjában főzd puhára. Tedd hideg vízbe, majd ha már kihűl annyira, hogy kézbe tudd venni, hámozd meg és karikázd fel. Amíg a krumpli fő, a csirkét kockázd fel, sózd, borsozd, és olívaolajon pirítsd meg. A sajtot reszeld le. A tejszínt keverd össze a sóval, a borssal, az átnyomott fokhagymával és a szerecsendióval. A spenótleveleket alaposan mosd meg.

Egy tepsit vajazz ki. A krumpli felét fektesd az aljára, majd oszd el rajta a csirkemellkockákat és a spenótot. Szórd meg a reszelt sajt felével, locsold rá a fűszeres tejszín felét, majd fedd be a maradék krumplival, sajttal és tejszínnel. Alufóliával letakarva, 180 fokon süsd 40 percig. Ha szükséges, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg a tetejét.
Bolognai szósszal is készíthetsz rakott krumplit, különleges és isteni.

Ezt is szeretjük