Soksajtos csirkés spagetti
Túlbecsülted az elmúlt napi adagot? Sebaj, hasznosítsd újra! Készíts például csirkés spagettit!
A csirkés spagetti bátran pályázhatna a legfinomabb rakottas címre. A pikáns fogás a válogatósoknak is ízlik. Készítheted a maradék helyett friss csirkéből is, igaz akkor valamivel tovább tart. Biró Sára már sokszor tesztelte ezt a receptet.
Csirkés spagetti
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg csirkemell
- 30 dkg spagetti
- 10 dkg füstölt sajt
- 10 dkg mozzarella sajt
- 3 dl sűrített paradicsom
- 3 szelet paprika
- 2 dl tejföl
- 1 tömlős krémsajt
- 1 tojás
- 1 evőkanál póréhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál vaj
- só
- bors
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
Tégy fel vizet forrni egy nagy fazékban, dobj hozzá egy teáskanál sót. Ha lobog, rakd bele a spagettit. Főzd fogkeményre körülbelül nyolc perc alatt, majd szűrd le.
Az olajon és a vajon pirítsd meg a hagymát, a paprikát és a csíkokra vágott csirkemellet, majd öntsd rá a paradicsomszószt. Ha nyers húsból készíted, addig párold, amíg puha nem lesz. Ha maradékot adsz hozzá, csak azt kell megvárnod, amíg rottyan egyet. A tojást keverd el a tejföllel, majd keverd hozzá a kifőtt spagettit.
Tedd a tészta felét kivajazott és morzsázott tepsibe. Rakd rá a csirkemelles paradicsommártást, végül borítsd be a maradék spagettivel. Tedd a tetejére az összekevert reszelt sajtokat és a krémsajtot. Rakd a sütőbe, és 180 fokon körülbelül 25 percig süsd. Akkor jó, ha a sajt ráolvad, és szép piros.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept