Csirkés rakott cukkini dupla adag nyúlós sajttal: laktató, mégsem nehéz
A laktató rakott cukkinit akár maradék sült csirkéből is elkészítheted. A tetejéről le ne hagyd a sok sajtot!

sajtos-csirkes-rakott-cukkini
Ez is érdekelhet

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

A magyar irodalom gyöngyszeme (x)

Teszteld le bőröd állapotát! (x)

Figyelem: neked sem egyenesek a lábujjaid? (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

beauty and style

Nyugtatja és ápolja a bőrt, káros anyagok nélkül: házi arckrém levendulával és aloe verával »

Ez a nadrágfazon az idei év nagy trendje: szuperkényelmes, mégis nőies – Árakkal és lelőhelyekkel »

Így lesz a vasalt haj mindig egészséges és gyönyörű: egyszerű aranyszabályok a ragyogó tincsekért »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozd ki a lehető legtöbbet az egészséges és kalóriaszegény cukkiniből! Semleges íze miatt remekül fűszerezhető, jó töltve, rántva, sőt rakottasnak is fontos alapanyaga lehet. Csirkemellel pedig tartalmasabbá teheted. A kisebbeket még pucolni és pucolni sem kell. 

Csirkés-sajtos rakott cukkini

Hozzávalók:

  • 20 dkg trappista sajt
  • 2 db cukkini
  • 3 db paradicsom
  • 2 db csirkemell
  • 8 dkg vaj
  • 7.5 dl tej
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • bors
  • szerecsendió
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit mosd meg, karikázd fel, és sózd be. Pihentesd 15 percig, majd nyomkodd ki a levét. A csirkemelleket vágd vékony szeletekre, sózd, borsozd, és kevés olajon süsd oldalanként két-két percig. A paradicsomot is vágd fel ízlés szerint. 

A besamelhez a tejet melegítsd meg. Egy másik edényben a vajat olvaszd fel, szórd rá a lisztet, és kevergetve pirítsd világosra. Öntsd fel a tejjel, dobj hozzá sót, borsot, szerecsendiót, és főzd sűrűre körülbelül 10 perc alatt. 

Rétegezd a hozzávalókat zsiradékkal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba. Rakd alulra a cukkinit, arra a csirkemell kerül, majd önts rá besamelt. Tedd rá a paradicsomot, majd újabb réteg cukkini következik. Mehet a tetejére a maradék besamel, és szórd meg reszelt sajttal. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt. Tálaláskor bazsalikommal is megszórhatod. 
A cukkiniből sűrű, selymes krémlevest is főzhetsz, ami a krémsajttól lesz különleges.  

Ezt is szeretjük