Szaftos, csirkés rakott krumpli a sütőből: isteni fogás, amit mindenki szeret
Fűszeres, szaftos rakott csirkemell, krumpli és sok sajt: igazi íz- és színkavalkád egy tepsiben!
A csirke-krumpli páros hagyományos, ám ebben a változatban mégsem a teljesen megszokott. Extraként sárgarépa is kerül bele, ami kellemesen édeskésre sül. Fantasztikus, ahogy a hús magába szívja a fűszeres tejföl zamatát. Maradék sült hús vagy főtt krumpli újrahasznosítására is kiváló ez a laktató rakott étel. Friss zöldségekkel tálalva teljes ebéd vagy vacsora.
Csirkés rakott krumpli receptje
Hozzávalók
- 2 db csirkemellfilé
- 80 dkg krumpli
- 20 dkg sajt
- 3 dl tejföl
- 2 db közepes sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A megmosott krumplit héjában, sós vízben főzd puhára körülbelül 25 perc alatt. Pucold meg, majd amikor kihűl, karikázd, vagy vágd szeletekre. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a felkarikázott vagy lereszelt répát, és párold két-három percig. A csirkemellet vágd vékony szeletekre, sózd és borsozd be, majd kevés olajon süsd mindkét oldalát egy-egy percig.
A hozzávalókat rétegezd ízlés szerint egy vajjal kikent tepsibe. A középső részre kenj fokhagymával, sóval, borssal összekevert tejfölt. A maradékkal pedig fedd be a tetejét, végül szórd meg reszelt sajttal. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 30 perc alatt. Amikor a teteje szép piros, kiveheted a sütőből.
A sült csirke zöldségágyon tálalva is isteni fogás, ráadásul nem is hizlal.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept