Csirkés tészta parmezánnal: isteni ebéd 20 perc alatt
A csirkés, parmezános tészta jó ötlet dolgos hétköznapokra. Hamar elkészül, mégis igazán laktató.
Az egyszerű, csirkés tésztát többféleképpen feldobhatod, jelen esetben például parmezánnal és gombával. A tejszíntől kellemesen krémes lesz, maradék sült csirkéből pedig még gyorsabb. Amíg a tészta fő, a feltétet is összedobhatod. Gyorsan nagy kedvenccé válik.
Csirkés, parmezános tészta
Hozzávalók
- 50 dkg tészta
- 30 dkg filézett csirkemell
- 20 dkg gomba
- 10 dkg parmezán
- 2 dl tejszín
- 2 teáskanál liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
Tegyél fel egy nagy fazékban vizet forrni. Amikor lobog, dobd bele a tésztát, és adj hozzá egy teáskanál sót. Főzd fogkeményre körülbelül nyolc perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le.
A csirkemellet vágd vékony csíkokra vagy kis darabokra, és kevés olívaolajon süsd meg. Közben sózd, borsozd ízlés szerint, és rakj még hozzá zúzott fokhagymát. Mehet hozzá a megpucolt, kisebb darabokra vágott gomba. Amikor a hús puha, szórd meg liszttel, és engedd fel tejszínnel. Forrald össze, majd húzd le a tűzről. Forgasd össze a tésztával, és tálaláskor szórd meg a reszelt parmezánnal.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció