Csirkés tészta parmezánnal: isteni ebéd 20 perc alatt

A csirkés, parmezános tészta jó ötlet dolgos hétköznapokra. Hamar elkészül, mégis igazán laktató.

Csirkés, parmezános tészta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egyszerű, csirkés tésztát többféleképpen feldobhatod, jelen esetben például parmezánnal és gombával. A tejszíntől kellemesen krémes lesz, maradék sült csirkéből pedig még gyorsabb. Amíg a tészta fő, a feltétet is összedobhatod. Gyorsan nagy kedvenccé válik. 

21239408_e14639765519c11c39bc350fae9ec0dc_wm.jpg

Csirkés, parmezános tészta

Hozzávalók

  • 50 dkg tészta
  • 30 dkg filézett csirkemell
  • 20 dkg gomba
  • 10 dkg parmezán
  • 2 dl tejszín
  • 2 teáskanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Tegyél fel egy nagy fazékban vizet forrni. Amikor lobog, dobd bele a tésztát, és adj hozzá egy teáskanál sót. Főzd fogkeményre körülbelül nyolc perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le.
A csirkemellet vágd vékony csíkokra vagy kis darabokra, és kevés olívaolajon süsd meg. Közben sózd, borsozd ízlés szerint, és rakj még hozzá zúzott fokhagymát. Mehet hozzá a megpucolt, kisebb darabokra vágott gomba. Amikor a hús puha, szórd meg liszttel, és engedd fel tejszínnel. Forrald össze, majd húzd le a tűzről. Forgasd össze a tésztával, és tálaláskor szórd meg a reszelt parmezánnal. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük