Csirkés tészta parmezánnal: isteni ebéd 20 perc alatt

A csirkés, parmezános tészta jó ötlet dolgos hétköznapokra. Hamar elkészül, mégis igazán laktató.

21239402_23148ba9e1a3fd90ad1613b585ae1086_wm.jpg
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egyszerű, csirkés tésztát többféleképpen feldobhatod, jelen esetben például parmezánnal és gombával. A tejszíntől kellemesen krémes lesz, maradék sült csirkéből pedig még gyorsabb. Amíg a tészta fő, a feltétet is összedobhatod. Gyorsan nagy kedvenccé válik. 

21239408_e14639765519c11c39bc350fae9ec0dc_wm.jpg

Csirkés, parmezános tészta

Hozzávalók

  • 50 dkg tészta
  • 30 dkg filézett csirkemell
  • 20 dkg gomba
  • 10 dkg parmezán
  • 2 dl tejszín
  • 2 teáskanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Tegyél fel egy nagy fazékban vizet forrni. Amikor lobog, dobd bele a tésztát, és adj hozzá egy teáskanál sót. Főzd fogkeményre körülbelül nyolc perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le.
A csirkemellet vágd vékony csíkokra vagy kis darabokra, és kevés olívaolajon süsd meg. Közben sózd, borsozd ízlés szerint, és rakj még hozzá zúzott fokhagymát. Mehet hozzá a megpucolt, kisebb darabokra vágott gomba. Amikor a hús puha, szórd meg liszttel, és engedd fel tejszínnel. Forrald össze, majd húzd le a tűzről. Forgasd össze a tésztával, és tálaláskor szórd meg a reszelt parmezánnal. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük