Csirkés tészta parmezánnal: isteni ebéd 20 perc alatt
A csirkés, parmezános tészta jó ötlet dolgos hétköznapokra. Hamar elkészül, mégis igazán laktató.

21239402_23148ba9e1a3fd90ad1613b585ae1086_wm.jpg
Ez is érdekelhet

Változatosságra vágyóknak irány Linz! (x)

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

beauty and style

Lehet túl korán kezdeni a bőrápolást? A szakértő szerint a ráncmegelőzésre is gondolni kell »

A divatbloggerek bolondulnak ezért a nőies lábbeliért: stílusos papucscipők 10 ezer forint alatt »

A gyönyörű énekesnő modellnek is felcsaphatna: profi fotókon Dua Lipa »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egyszerű, csirkés tésztát többféleképpen feldobhatod, jelen esetben például parmezánnal és gombával. A tejszíntől kellemesen krémes lesz, maradék sült csirkéből pedig még gyorsabb. Amíg a tészta fő, a feltétet is összedobhatod. Gyorsan nagy kedvenccé válik. 

Csirkés, parmezános tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg tészta
  • 30 dkg filézett csirkemell
  • 20 dkg gomba
  • 10 dkg parmezán
  • 2 dl tejszín
  • 2 teáskanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Tegyél fel egy nagy fazékban vizet forrni. Amikor lobog, dobd bele a tésztát, és adj hozzá egy teáskanál sót. Főzd fogkeményre körülbelül nyolc perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le.
A csirkemellet vágd vékony csíkokra vagy kis darabokra, és kevés olívaolajon süsd meg. Közben sózd, borsozd ízlés szerint, és rakj még hozzá zúzott fokhagymát. Mehet hozzá a megpucolt, kisebb darabokra vágott gomba. Amikor a hús puha, szórd meg liszttel, és engedd fel tejszínnel. Forrald össze, majd húzd le a tűzről. Forgasd össze a tésztával, és tálaláskor szórd meg a reszelt parmezánnal. 

21239408_e14639765519c11c39bc350fae9ec0dc_wm.jpg
Ezt is szeretjük