Csirkés tészta parmezánnal: isteni ebéd 20 perc alatt
A csirkés, parmezános tészta jó ötlet dolgos hétköznapokra. Hamar elkészül, mégis igazán laktató.

21239402_23148ba9e1a3fd90ad1613b585ae1086_wm.jpg
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Arcfiatalítás szike nélkül: mintha retusálná a bőrt a lézeres arckezelés »

A kockás szoknya a szezon nagybetűs kedvence: bitang jól variálható, és mindig stílusos »

Ashley Benson új bob frizurája hozza az ősz hangulatát: érdemes lemásolni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egyszerű, csirkés tésztát többféleképpen feldobhatod, jelen esetben például parmezánnal és gombával. A tejszíntől kellemesen krémes lesz, maradék sült csirkéből pedig még gyorsabb. Amíg a tészta fő, a feltétet is összedobhatod. Gyorsan nagy kedvenccé válik. 

21239408_e14639765519c11c39bc350fae9ec0dc_wm.jpg

Csirkés, parmezános tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg tészta
  • 30 dkg filézett csirkemell
  • 20 dkg gomba
  • 10 dkg parmezán
  • 2 dl tejszín
  • 2 teáskanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Tegyél fel egy nagy fazékban vizet forrni. Amikor lobog, dobd bele a tésztát, és adj hozzá egy teáskanál sót. Főzd fogkeményre körülbelül nyolc perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le.
A csirkemellet vágd vékony csíkokra vagy kis darabokra, és kevés olívaolajon süsd meg. Közben sózd, borsozd ízlés szerint, és rakj még hozzá zúzott fokhagymát. Mehet hozzá a megpucolt, kisebb darabokra vágott gomba. Amikor a hús puha, szórd meg liszttel, és engedd fel tejszínnel. Forrald össze, majd húzd le a tűzről. Forgasd össze a tésztával, és tálaláskor szórd meg a reszelt parmezánnal. 

Ezt is szeretjük