Szupergyors csirkés-parmezános spagetti: ha csak fél órád van főzni
A csirkés-parmezános spagetti valódi életmentő vacsora, ha gyorsan szeretnél összedobni valami igazán finomat.

csirkes parmezanos teszta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az olaszok Alfredo módra elkészített tésztának is nevezik, amikor a tejszínes alapot sok-sok reszelt parmezánnal dúsítják. Ha még kiadósabb ételt szeretnél, adj a fogáshoz pirított csirkemellet, és egészen biztos, hogy senki sem fog éhesen felállni az asztaltól. A tészta főzővizét ne öntsd ki, ugyanis ha túl sűrűnek találod a mártást, ezzel érdemes hígítanod.

Csirkés-parmezános Alfredo spagetti

Hozzávalók:

  • 50 dkg filézett csirkemell
  • 40 dkg spagetti
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 mokkáskanál szerecsendió
  • bors
  • olívaolaj
  • petrezselyem a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát rakd lobogó, sós vízbe, és főzd a csomagoláson jelzett ideig. Ha kész, szűrd le, csepegtesd le, de a főzővizét ne öntsd ki.

A csirkemellet vágd nagyobb darabokra, sózd, borsozd, és egy serpenyőben, forró olívaolajon süsd meg. Ha már puha és piros, öntsd rá a tejszínt. Óvatosan sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval, majd keverd hozzá a reszelt parmezánt. Addig kevergesd, amíg a sajt felolvad, és az egész mártás krémes lesz. Ha túl sűrűnek találod, a tészta főzővizével hígíthatod. Ha már kész, öntsd a selymes mártást a tésztára, szórd meg aprított petrezselyemmel, és tálalhatod is.
Garnélarákos feltéttel is készíthetsz isteni spagettit.

Ezt is szeretjük