Szupergyors csirkés-parmezános spagetti: ha csak fél órád van főzni
A csirkés-parmezános spagetti valódi életmentő vacsora, ha gyorsan szeretnél összedobni valami igazán finomat.

Az olaszok Alfredo módra elkészített tésztának is nevezik, amikor a tejszínes alapot sok-sok reszelt parmezánnal dúsítják. Ha még kiadósabb ételt szeretnél, adj a fogáshoz pirított csirkemellet, és egészen biztos, hogy senki sem fog éhesen felállni az asztaltól. A tészta főzővizét ne öntsd ki, ugyanis ha túl sűrűnek találod a mártást, ezzel érdemes hígítanod.
Csirkés-parmezános Alfredo spagetti
Hozzávalók
- 50 dkg filézett csirkemell
- 40 dkg spagetti
- 10 dkg reszelt parmezán
- 2 dl főzőtejszín
- 1 mokkáskanál szerecsendió
- só
- bors
- olívaolaj
- petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítés:
A tésztát rakd lobogó, sós vízbe, és főzd a csomagoláson jelzett ideig. Ha kész, szűrd le, csepegtesd le, de a főzővizét ne öntsd ki.
A csirkemellet vágd nagyobb darabokra, sózd, borsozd, és egy serpenyőben, forró olívaolajon süsd meg. Ha már puha és piros, öntsd rá a tejszínt. Óvatosan sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval, majd keverd hozzá a reszelt parmezánt. Addig kevergesd, amíg a sajt felolvad, és az egész mártás krémes lesz. Ha túl sűrűnek találod, a tészta főzővizével hígíthatod. Ha már kész, öntsd a selymes mártást a tésztára, szórd meg aprított petrezselyemmel, és tálalhatod is.
Garnélarákos feltéttel is készíthetsz isteni spagettit.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció